Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Literatura majúscula

Això de l’Ateneu és com la grossa de Nadal, més important encara. Un parell d’anys de vida, tres a tot estirar, i el programa que va congriant-se és d’una volada impensable, espectacular. Festa, sarau, balls, música, cançó, llibres, política, autors, llauradors, músics, blocaires, cinema, esport, muixerangues, itineraris… És un programa tan divers com entusiasta, de vegades desequilibrat, a colps dens i atapeït, adreçat a joves, xiquets o grans. Entre els diversos membres de la casa van enllestint, preparant, ordint, un calendari per la cultura i les idees.
Hui tenim un plat fort, sobre literatura, amb tres veus de gran nivell tant en la novel·la com en la poesia. L’excusa és la presentació de l’última novel·la de Martí Domínguez, El fracassat, editada per Proa, sobre uns quants pintors impressionistes d’aquella lleva inqüestionable del XIX, entre més Pau Cesana, pintor de la Provença. L’acompanyaran Raquel Ricart, una de les veus literàries de major interés dels últims cinc anys, i el poeta de Nàquera, Alexandre Navarro, que just acaba de coure un quadernet de versos senzill i extraordinari, Encesa fotografia, editat per Germania. Tots tres ens parlaran de llibres i de bona literatura, ens aconselleran lectures, ens guiaran i ens faran el goig de vestir el corral de l’Ateneu, a partir de les vuit de la vesprà, a l’ombra de la parra, entre botes d’un fals celler i les parets emblanquinades del barri vell de Bétera. La coordinació anirà a càrrec d’Empar Aguado, que farà obertura de la cerimònia.

Si s’escau al cas, ens quedarem a sopar, perquè caldrà atendre la intendència necessària de poetes i novel·listes, benvinguts.

—Es comença amb les putes i s’acaba pintant el Louvre!
[El fracassat, fragment, de Martí Domínguez]



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de ateneu_bétera per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent