Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 19 de juny de 2013

FolkSona2013: besnets del tio Canya

Diumenge comença una nova edició de FolkSona. Unes colònies per a joves que vulguen pegar per la música d’arrel, folk o tradicional o d’estil.
Però les colònies d’enguany són ben especials, perquè apleguen a la música un arruix d’emocions i fites cabdals: entre més, l’anunci de la retirada dels pares del folk del País Valencià, sinó del país sencer: Al Tall.
El que han representat Al Tall en aquest país ja ho explicaran els historiadors i els savis, sobretot quan els lladres que van entrar per Almansa (encà governen amb corrupció i traïdoria) ho deixen dir, en la llengua dels valencians.
Doncs ells mateix, Vicent, Manolo, Jordi, Enric, Xavier, Robert, Maribel, tota la banda han compromés la seua participació en aquesta edició d’enguany, perquè volen apadrinar directament el relleu, la lleva més jove, la banda dels xiquets que continuarà la feina excelsa i extraordinària d’un temps d’un país: enguany, a Agullent, a partir de diumenge, els participants de les colònies ordiran una suite a partir de les cançons emblema, ballaores, i entusiastes d’Al Tall: el tio Canya mateix, però també Que vinga la llum, En casa del dimoni, Quan el mal ve d’Almansa, Posa vi… un grapat de cançosn que va fer ballar el nostre país, el va fer aprendre i il·lusionar-se, a més de descobrir-nos qui érem, qui som, què podíem ser, si no hagués estat per la colla de mafiosos del peripé.

Sí, FolkSona convida a xiquets i joves d’entre 8 i 18 anys a participar d’una setmana històrica, per la música tradiconal, festiva, compromesa i lúdica dels valencians: i la Vall d’Albaida de segur que sabrà agrair l’esforç i el coratge dels seus organitzadors.
Entre més, han confirmat la seua participació a més d’Al Tall, Pau Alabajos, Xavi Castillo, els homes de Galim, Joan C. Colomer, Tres fan Ball, The brut of Cat, Horta Folk, la gent d’Alcoi i Cocentaina, la Xafigà, i encara un grapat de xiquets i xiquetes d’arreu del país… Dissabte, 29 de juny, concert final tots plegats a la sala multiusos, a tocar de la font Jordana i l’ermiteta d’Agullent.

– Si us voleu apuntar, de joves o de públic, no dubteu a posar-vos en contacte.
FolkSona2013, ves!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent