La Conselleria d’educació contra la llengua (uf)

Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana:

“Així com els docents ens dediquem a ensenyar, malgrat les greus retallades en educació, la màxima instància educativa del País Valencià s’ha de dedicar a potenciar els programes educatius que millors resultats donen, els que tenen com a llengua vehicular el valencià. Si no ho fa, almenys ha d’acatar i executar el que la més alta magistratura judicial valenciana ha resolt de forma inapel·lable en el casos del col·legi Sant Cristòfol Màrtir de Picassent i Rei en Jaume de Xirivella. És molt greu i gens exemplificant que la Conselleria d’Educació incomplesca dues sentències fermes”.  

 

LA CONSELLERIA d’EDUCACIÓ INCOMPLEIX LES SENTÈNCIES DEL TSJ QUE INSTEN A ESTABLIR ENSENYAMENT EN VALENCIÀ A CENTRES DE PICASSENT I XIRIVELLA

El Tribunal Superior de Justícia valencià va dictar sentència l’onze de desembre de 2012 respecte a la demanda de famílies del col·legi Sant Cristòfol Màrtir de Picassent que sol·licitaven que el centre ofertara ensenyament en valencià per als seus fills. El TSJ els va donar la raó i va obligar la Conselleria d’Educació a aprovar l’aplicació del programa d’ensenyament en valencià que s’havia sol·licitat el 31 de març de 2009 i que havia estat denegada. La Conselleria tenia el termini d’un mes per executar aquesta aplicació des del moment que es comunicara a les parts. Han passat mes de dos mesos i la Conselleria d’Educació no ha dictat cap resolució administrativa per dur-ho a terme. A més, ni els recurrents ni la direcció del centre han rebut cap emplaçament, notificació ni cap comunicació per part de la Conselleria.

El mateix ha passat amb la sentència dictada el denou de desembre de 2012 pel TSJ valencià respecte a les famílies de l’escola Rei en Jaume de Xirivella, que també van aconseguir als tribunals que la Conselleria d’Educació aplicara un programa d’ensenyament en valencià al seu centre. Per tant, ha finalitzat sobradament el termini per tal que l’Administració educativa valenciana aplicara el que el TSJ havia fallat i la resposta ha estat el silenci.

En aquest context, hui, els serveis jurídics de l’Oficina de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana, que han estat els que van defendre les famílies davant del TSJ, han presentat sengles demandes d’execució de sentència al Tribunal Superior de Justícia valencià per tal que aquesta màxima instància requeresca a la Conselleria d’Educació que acomplesca immediatament cada sentència de referència en tots els seus termes, amb els legals apercebiments, dictant tots els actes administratius i iniciant els procediments legals per tal que s’aplique el Programa d’Ensenyament en Valencià (PEV) en ambdós casos.

Des d’Escola Valenciana es considera que aquest acte de desobediència a la més alta autoritat judicial valenciana per part de la Conselleria d’Educació és una irresponsabilitat política absoluta i contradiu l’objectiu últim d’una administració pública que hauria d’estar al servei de la societat. 

“Volem deixar patent la nostra fermesa per recordar que el valencià és de llei i que les administracions valencianes han de vetllar per protegir la nostra llengua. L’educació al nostre País necessita d’un especial suport institucional que faça de la nostra llengua una eina imprescindible per a aprofundir en la competència del nostre alumnat en una societat plurilingüe i cal que això ho acate la nostra Administració educativa. Farem tots els requeriments que calguen i esperem que no s’haja d’arribar a l’àmbit penal, perquè açò és un dret fonamental, el de tindre garantit poder estudiar en la modalitat educativa òptima, l’ensenyament en valencià”, ha destacat el president d’Escola Valenciana. 

 Amanda Gascó, Comunicació – Escola Valenciana    comunicacio@fev.org

  Tel: 659 865 944 – 96 347 27 83    www.escolavalenciana.org

Un pensament a “La Conselleria d’educació contra la llengua (uf)

 1. OIDO AYER- Información (Alacant) 11/04/2013

  ¿Un niño tiene que aguantar escrache en la puerta de su casa?
       – Felipe Gonsales Marques-

  – Durru: ” Siiiiii, i després preguntar-li al seupare/mare: ¿ i tú que has fet per evitar-ho com a càrrec políticvividordelcuento?
  – Pare/mare : ” ¿Aixó vos ensenyen a l´escola? 
  – Xiquet: ” si estimats pares a l´assignatura Educació per a la Ciutadanía, a la lliçó la constitució espagnola…tots tenim dret a una vivenda digna”
  – Pare/mare:” ma que tenim un fill sabut” 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.