Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Zero seixanta-cinc

És la quantitat de diners que cobren per caixó collit, la colla de collidors de Picassent, zero euros amb seixant-cinc cèntims. Com que els contracta una ETT (mentre cullen ells li dediquen una eixordidora cançoneta), aquesta es queda una part important de comissió: gairebé el 50% 
Els demane si són de la urbanització o del poble mateix, i ells riuen, la majoria parla valencià, però els costa de mostrar la llengua més que les queixes continues de com és la situació al camp valencià: màfies en els comerços, en les empreses que contracten, en els preus que es paguen als llauradors, en l’organització política, quin desastre, i quin goig de colla, quina harmonia, quan apenes si trauen quaranta euros per jornada de 14 hores, amb trasllats, esmorzars i dinars inclosos. Un desastre complet, el camp, i la vida valenciana malgrat allò que expliquen els polítics i que alguns mitjans ens volen vendre.
Per cert, em passa una veu autoritzada que, com que s’han pagat molt bé les clemenules (segons ells), els qui decideixen els preus amenacen que la Navel i les seues varietats patiran restriccions. El tracte és el següent: us pagarem un camió per cada dos que colliu…, ho agafes o no?
Els polítics què diran? I els llauradors? I Canal9? I Rita? I Xavi Castillo? I la unió de llauradors? i la marededéu dels emparrats?



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de camp de túria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent