Ulisses20

Bétera, el camp de túria

El #14N tornarem al XIX

Hem organitzat un comité (!) de treball davant la convocatòria de vaga general per al 14 de novembre. La primera de les idees: dimarts, 13 de novembre, l’escola serà oberta fins a les vuit de la nit. De cinc a vuit organitzarem unes quantes activitats, amb l’objectiu d’informar les famílies, els xiquets, els mestres, els amics, per com ens afecta la crisi i com ho haurà d’afrontar l’escola, com podem ajudar, quina fóra la millor de les respostes. N’hi haurà tallers i xerrades que explicaran què passarà amb les retallades, en educació sobretot.

la cosa va començar dilluns: dilluns a la vesprada, l’equip de mestres de l’escola va decidir per majoria de donar suport a la vaga general que diversos sindicats, partits i associacions han convocat per al dimecres 14 de novembre. Realment és una protesta internacional, sobretot d’aquells països que pateixen més directament la crisi, que són sobre els qui recau el gros de les restriccions i les mesures més dràstiques. Efectivament, la crisi generalitzada la paguem els ciutadans, en canvi de disculpar els abusos reprovables de molts dels agents que ens hi han portat: els bancs, per exemple, i la permissivitat política. Com ens afecta a l’escola? Particularment, l’escola és un dels àmbits més castigats; en un futur els nostres fills patiran, si és que no ho fan ja, un ventall de retallades duríssimes. Ho paga l’àmbit laboral, l’educatiu, el sanitari, el de serveis, el d’atenció, el cultural… No cal entrar en detalls, ara mateix, malgrat que fa temps que el concert educatiu és en recessió, que patim retards en els pagaments, i que les mesures contra l’escola són un atac directe a la línia de flotació bàsica del país. Per tot plegat, els mestres han decidit de dir prou i afegir-se a la vaga.

També em pregunte com és que, per causes més greus, com és el decret plurilingüe, la prohibició de TV3, els insults i els atacs de Bauzà, o la desgovernació centenària del pp valencià, no proposem aitals mesures.
Jo hagués obert el 14 fins a la nit, per explicar a tots els pares, com ens afecten a l’escola segons quines polítiques contra-valencianes, les del pp i les del psoe. Però sembla que no era políticament correcte (des de la concertada sempre corres qualque perill.)



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent