La imposició del plurilingüisme (5): genocidi

El genocidi del govern Bauzà sobre la llengua catalana s’hauria de portar als tribunals europeus. En els tribunals espanols ho perdríem a la primera de canvi. Ja sabem què defensen i què puneixen, allà enllà. Però Europa, que sí que té lleis que defensen les llengües, i maneres per fer complir els drets de les minoritzades, actuaria amb major precisió i eficàcia, malgrat les pressions que rebria de la mateixa espana.
Voler eliminar per decret una llengua, que és el que pretén Bauzà és terrorisme, contra la llengua, contra el patrimoni d’un país, contra la cultura en general. Tard o d’hora, aquest polític impresentable haurà de ser davant un tribunal per donar comptes del seu odi irracional i estúpid.
A València la intensitat de les accions contra la llengua també són de jutjat: fa anys que patim decrets, normes i actituds xenòfobes del govern del pp contra la llengua dels valencians, amb aquell odi espanol de polítics que no poden sinó actuar amb violència i extremisme. El cas del pp és de llibre blanc, dels greuges que hem de patir els valencains fa anys.
Plurilingüisme? Per ells, una sola llengua fóra suficient per tenir una societat analfabeta. La seua obscena política lingüística és la mateixa que l’econòmica i social: de la corrupció a la ruïna, de la malversació a la fatxenderia. És com demostren la seua inferioritat intel·lectual, davant les societats multilingües, els governs de torn del pp. Justament per això som a la cua europea dels països civilitzats, els primers dels incivilitzats potser.
Després es demanaran perquè voldrem la independència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.