Ulisses20

Bétera, el camp de túria

La imposició del plurilingüisme (3)

Per fer-nos més visibles, per tenir alguna rellevància en el món educatiu, el món cooperatiu valencià de l’ensenyament que s’aplega a UCE, edita cada any una declaració. El 2011 vam editar la segona declaració: ‘La societat necessita una escola plurilingüe’ amb il·lustracions de Miquel Calatayud.
Hui a Sanxenxo, Galícia, em trobe a la bossa de materials del congrés d’UECOE l’edició en gallec, que m’ha fet goig: A sociedade precisa dunha escola plurilingüe.
«A escola deber fomentar entre o alumnado unha actitude xeral de estima e de respecto polas linguas; debe saber inculcar que cada lingua, á marxe do número de falantes activos que poida ter, é, ao mesmo tempo, unha fonte e un pozo de coñocementos, de valores, de tradicións.»

No sé si és o no prou galec, això. Si s’allunya gaire del seu origen, com a llengua. Quan vaig dir que venia, el Jem em feu un consell: digues-los que es deixen de mariconades, que parlen portugués.
Això mateix, però no sé si gosaré de ser tan clar.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent