Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 31 de maig de 2012

Quina crisi? Visca el vi!

Els valencians tenim aqueixa capacitat entusiasta de guiar els carros de foc contra els mals vent de falsos déus que s’han convertit en allò que havien sigut de bon principi, cartró i ferralla, fem i camió per enviar lluny i colga baixa terra…

Tenim idees perquè estem ben entrenats, a viure damunt el foc i les brasses. I no parem: exemples a primer colp, de hui mateix:
– Lliurament dels premis de poesia Camí de la Nòria i reconeixment del poeta Marc Granell. Centre Cultural de Picanya, 18.30 hores, dins el programa excel·lent del maig literari i organitzat per l’EPA del poble: hi participaran les escoles del poble, a més del poeta Lluís Roda i l’editora Rosa serrano.
– Concert a benefici de l’associació Carena, amb els germans Dènia, Carles i Eva: paraules majors, dels batres i de més melismes que el mestre de cerimònies JV Frechina sabria explicar com ningú (d’obligada visita el seu bloc La caseta del Plater.). A més al concert s’hi afegiran més monstres de la música i de la veu: Teatre Micalet, dijous 31 20.00h.
-Concert de Miquel Gil i la seua troupe, també al teatre Micalet, divendres 1 de juny, per presentar XMarcianes, a partir de les 22.30h. Un altre dels regals del país, de veu inconfusible, de música d’investigació, inconformista, extraordinària.
-Dissabte, 2 de juny, a l’Ateneu de Bétera: programa doble: l’ecòleg Ricardo Almenar presentarà el seu llibre ‘La fi de l’expansió’, i ens alliçonarà, si ho vol fer, sobre aquells conceptes bàsics de la sostenibilitat, l’economia, i l’ètica d’una civilització a la deriva: amb aitals lladres de capitans de vaixell, com no ens podia passar com al Costra Creuers?
-Dissabte 2 de juny: acció directa a Bétera contra l’última cacicada ppera (volen privatitzar l’aigua en favor d’amigots i familiars, en favor dels responsables-culpables de bankia.) taules informatives pel poble per aturar els peus als mafiosos, els lladres i els corruptes locals i globals.
-Diumenge, 3 de juny: lliurament dels premis Baldiri Reixac al’escola dels països catalans: ací ens apleguem tots del nord, del sud, de les illes, en un jorn que l’escola mostra que podem ser un país normal, ample, d’horitzons i netedat de mirada.

Més lluny?, doncs el mestre de vins Joan Martín, acaba d’enviar-nos la proposta d’una altra jornada que explique amb les seues paraules:
-l’ajuntament de benlloch (plana alta) ha organitzat per al 14 de juny la jornada : «EL VI LA TERRA, UNA QÜESTIÓ D’ORIGEN»… paga la pena. El país viu, malgrat que la malatia s’estén com el foc en un prat eixut, i els l’ajuntaments com el de Benlloch (o el de la Mata, o la do Alacant, o el de Benicarló) s’han adonat compte que no poden esperar la direcció política capitalina, que el territori és la base de la recuperació econòmica, moral i social del poble del país valencià. Hem perdut 115.000 has de conreu agrícola al nostre pais de les 735.000 que teníem el 2009. La terra del país valencià és el homeland del nostre poble, sense país no hi ha futur. El dia 14 parlarem entre tots d’alternatives, perquè en necessitarem més d’una.

vull recordar-vos el poema del director de cine americà-irlandés john ford: “en les desfetes es mostra mes coratge, que no en les victòries.”

tothom passem tràngols, particulars, individuals, jo mateix, però això meu no té cap importància; el país valencià, la seua gent, la seua agricultura, la terra, la llengua, el vi, SÍ. by joan c. martin

A treballar, a cooperar, a beure vi!
[preparem les forques, les corbelles, les tisores de podar grans, els garrots…]



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent