Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 17 de maig de 2012

Llavors, no organitzaran les olimpíades?

Ha arribat l’apocalipsi, i no era el dimoni ni el papa ni la ressurrecció, era l’economia, collons, que fa fallida per tots els forats del cos. Vint anys d’anar tirant els diners i vivint a cos de reis mags per pagar el puterio borbònic, mamant del pot i de l’ansa, pagant miracles i misses, umflant els comptes, i ara resulta que tot plegat és més fàcil: si podem eixir de l’euro tan fàcil, també podem eixir d’espana d’un colp, i que cadascú pose les gallines que li semble, amb cresta o crosta, al seu corral particular.

Sí, fa molts anys que veníem dient-ho, els apocalíptics, els integrats i els híbrids: no tenim remei, el món s’acaba demà i la ruïna ja és un cel que agafa mitja europa, la pobra, la perifèrica, la desmaiada, la morta de fam… la de sempre. Que no ens inventem res, que tenim més trens de velocitat alta per passejar tot de mediocres i inútils cap a la manxa, cap a extremadura, cap a sibília… tant se val els trens, fa cent anys que els perden, que no agafen el que toca.

No tenim idees, sobretot, perquè solament que tenim grenyes, beates, caspa, la iguala, i potser un pitxeret d’orxata per arremullar l’all porro, o porrat…, també quedaria demanar als joves que es tiren al mar, que renuncien a ser el que són, o almenys que es posaren a treballar en oficis nobles, però de franc cent anys, en oficis que vagen inventant, però que no destorben, collons, ni ocupen les places, ni facen el merdaseca.

Els espanols ja no tenen el control econòmic. I què! No saben què fer, ni política ni econòmica ni futbolística. No han sabut sinó xuplar, fer el carcamal, i fer d’espanols: xe, l’apocalipsi, i una mirinda per si ens entra sed mentre ens colguen. Als valencians ja no ens queda ni terra per tapar-nos els peus, ni brasser, ni conqueta… Sort que ja arriba l’estiu i els fills deputa que tenen pagat l’aire condicionat ens pegaran pel cul amb el sirollet dels ventilaors senheiser.

Quants milions va costar provar d’organitzar les olimpíades a madrit capital única de la fallida? Quants milions la fórmula 1 d’enguany, del nord i del sud?, quant ens costa cada dia pagar els corruptes d’emarsa i de qualsevol ajuntament valencià governat pel pp? Tant se val que avui hagen perdonat una comissió del seu mateix partit, tant se val, unteu-los de l’home del bigot i que rebenten de coentor. Si tot plegat és menudall, xavalla, cèntims de no res. Segons aquell parell d’economistes a Singulars, briillant Barberà, malgrat que en algun moment va perdre la llengua, ara els euros que ens queden els portarem a Bancaixa i ens posaran un segell o estampeta que podrem bescanviar per una mesureta de pipes a la paradeta del tio Enrique: sí, caldrà reinventar vells oficis: tafurs, gàsters, tramposos, furtamantes, xiuladors del pinyol, estanyadors, pelafaves, llepaculs, granerers, per oferir faena als cent quaranta mil militants del partidet, tan llestos i intel·ligents.

Uuuu, arriba l’apocalipsi, bufa el vent, mentre l’alcalde no para de follar-nos vius, ara apujant el 100% el rebut de l’aigua! L?any passat i l’altre ja apujà el 240% la contribució… Redéu, n’hi ha que sempre té la mànega preparada per estacar-la fins al mànec.
-Aquells ja han desistit d’organitzar les olimpíades, o encara voldran que les paguems els valencians amb les taronges socarrades de fontestat?



  1. Després de vore Singulars he començat a deixar de ser europeista. Una altra cosa és que eixir-nos-en, de l’euro, hauria de ser sols una de les eixides que ens és peremptòria: si ara resulta que podem sobreviure sense l’euro, enganxats a qui ens expolia, molt més podrem fer-ho desterrant als que ens han dut a un país amb aeroports-per-vianants, calatraves-cobrats-però-no-vists i terres-(estrictament)-mítiques, que són, precisament, els unionistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent