Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Fira del llibre a l’Ateneu: divendres, 30

Pleguem veles, fins que passe el cap d’any, que llibres i música i alcohol fóra excessiu enmig de la festa. Hem passat el segon tram de la fira, que valorem amb una certa notabilitat. Una llàstima que anit no hi hagueren més mestres, a l’Ateneu, per escoltar un parell de propostes arriscades en favor  de l’escola i de la felicitat a l’escola: considerant que a Bétera hi ha sis escoles entre públiques i concertades, i uns dos-cents cinquanta mestres a més de llicenciats i d’altres que treballen fora del poble, l’assistència de dos representants del cos docent, què voleu!, ho deixem com una engruna, i és que els mestres, segosn que es mire, pateixen de la medicina que de vegades prenen, i provoquen.
Jo vaig trobar magnífica l’aportació de Paco Raga, en presentar el seu bloc sense anar-hi directament, sinó a traves de l’experiència viscuda amb els joves, a l’aula, al laboratori, fora de l’escola fins i tot, amb aquell to del discurs arriscat, valent, sense falses modèsties i amb aquella passió que, no hi ha dubte, ens falta tant a l’escola en general. Amb la meitat de coratge que ell mostrava, ens féiem amos del món, una cosa semblant a sentir-nos finlandesos de ple dret.
Jordi Orts encara va explorar més enllà les vies de treball amb adolescents, a partir del mòbil, i unes tecnologies que han de servir a l’escola per no quedar-se al marge de la societat i dels joves mateix. Després encara mostràvem més propostes, a partir de la cultura popular i el que diuen els edetans, els uns dels altres, amb Joan Domingues, però tot plegat ho explicaré en tornar del viatge al fred, cap a la Mariola, a passar un cap d’any entre amics, llibres i música.
Bon any!



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent