Ara tot recomença

D’ací unes hores comencem el nou curs escolar. Encara no fa uns moments participàvem de l’assaig de recital que farem dissabte a l’Ateneu de Bétera, una selecció del Mural del País Valencià, si la pluja que hi ha anunciada ho permet. Hem fet una barreja de veus infantils, juvenils i adultes, hi haurà dolçaina i guitarra, i encara una selecció d’imatges per acompanyar una nit en favor del gran poeta valencià, Vicent Andrés Estellés, que va nàixer i viure a tocar nostre. Divendres volem encara perfilar detalls, i hem programat un altre assaig. 

done les gràcies als déus per aquesta ventura,
diu Estellés en la declaració de principis del seu Mural, en el poema número sis de la declaració. Comencem l’escola, de nou, i aquest agraïment sincer de poder participar d’aital aventura, un altre any. La bellesa de viure, de ser a l’escola, de sentir-nos protagonistes d’un altre Mural gegantot, per als valencians, l’escola, i escolavalenciana en particular.

Un curs que s’espera calent, pèrquè el pp fa anys que ens ha declarat la guerra, a l’escola, a una manera d’entendre l’escola, i la llibertat. No sembla que el canvi al govern valencià comporte altres maneres, diguem-ne, més democràtiques, ni respectuoses, sobretot amb escola valenciana. Potser que el tarannà del nou president de Castelló, particularment, voldria una entesa, però n’hi ha que manen més que no semblen, i l’escola, com fa tants anys, pagarà els plats trencats d’una política errònia que dura setanta anys. O més anys encara.

«en un país concret,
ara,
passats els dies,
més tristos que feliços (ho diu el guió)

m’adone
que els déus em depararen el millor dels regals:
ser poble,
ésser un entre tants
i em sé ric per sempre,

Ara tot recomença, amb el nou curs. Per l’escola guanyarem el país que cantava Estellés i deia com ningú Ovidi. Per l’escola!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *