La trappola

La trappola che non acciuffa niente

3 de novembre de 2006
2 comentaris

El preu dels vots

Algunes dades curioses, el preu per escó dels cinc partits amb representació parlamentària (en número de votants):

C’s: 29.586
ICV: 29.443
PP: 22.391
PSC: 21.345
ERC: 19.717
CIU: 19.344

L’escó més car ha estat el de C’s a la circumscripció de Barcelona amb 26.102 vots, el més barat el de CIU a la província de Lleida amb 10.318 vots de mitja.

Conclusió: una modificació de la llei electoral probablement no milloraria gaire els resultats del PSC i per contra afavoriria els tres partits cap a on més fuga de vot podem suposar que ha tingut, això és C’s, ICV i PP. Si no canvien molt les coses és de suposar que encara no tindrem nova Llei electoral.

Aquest apunt pretén ser una rèplica a la informació que va donar TV3 pocs minuts abans del tancament als col.legis electorals, on es mostraven uns gràfics on es volia demostrar com els vots dels ciutadans a la província de Barcelona valen la meitat que a la resta del Principat. Aquesta mena de missatges no són gens positius ja que fomenten la divisió entre diferents zones del país, a part de ser injustos, el que més distorsiona el preu del vot en unes eleccions sempre és la Llei d’Hondt. En canvi mai hem llegit o escoltat cap mena de crítica a la llei electoral espanyola que pot provocar que partits amb més d’un milió de vots no obtinguin representació parlamentària (Cas CDS ja fa anys).

  1. Cap dels partits que han obtingur representació en aquestes eleccions s’atreveix a fer comparatives entre les lleis espanyoles i les catalanes.
    Cap compara: Castellà obligatori <-> Català obligatori
    Cap compara: Llei d’Hondt electoral espanyola <-> Llei d’Hondt electoral catalana

    I els "media" els segueixen la veta.

  2. Cada cop que es parla d’aquest tema els partits només defensen la que, calculadora en mà, més els interessa.

    Després de tants anys de sentir com els socialistes blasmaven els convergents per aprofitar-se d’una llei electoral que els era beneficiosa, ells tampoc l’han canviada. El millor de tot és que la Llei actual no la van fer els convergents ja que es va fer abans que elsl arribessin al poder amb les eleccions de l’any 80.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!