La trappola

La trappola che non acciuffa niente

28 de juliol de 2005
3 comentaris

Cues de pansa per l’Estatut.

En el programa electoral del PSC en les darreres eleccions autonòmiques s’hi podia llegir el següent:

Catalunya és una nació i els seus ciutadans i ciutadanes es declaren titulars del dret a l’autogovern que confereix una voluntat nacional expressada repetidament a través de la nostra història i ratificada amb mitjans democràtics en el marc constitucional i estatutari.

http://socialistes.org/ambit/PSC/Documents/view.asp?id=67559&apt=662


Sembla que alguns dirigents del PSC aquest punt o bé l’han oblidat o bé el van afegir amb interessos electoralistes.

Entre altres afirmacions que fan patxoca per un electorat catalanista hi podem trobar:

Els catalans i les catalanes tenen dret a intervenir en totes les decisions públiques que afecten els nostres drets i interessos.

La Generalitat ha de tenir la capacitat d’elaborar i aplicar polítiques que defensin aquests drets i aquests interessos.

Catalunya ha de tenir presència i intervenció en les institucions de la UE, de la qual forma part com a comunitat política.

Catalunya ha de poder cooperar amb altres pobles i nacions del món per tal d’establir un ordre internacional democràtic regit pels principis de la Carta de les Nacions Unides, malgrat totes les seves limitacions.

Impulsar les reformes legislatives necessàries per fer efectiva la participació de la Generalitat en la Unió Europea i per assegurar la seva presència en els organismes internacionals adequats, perquè és en aquests escenaris on avui dia es defineixen sovint les polítiques que condicionen la nostra existència col·lectiva.

El que són les coses, fa poc més d’un any els socialistes afirmaven que Catalunya és una nació i proposaven reformes legislatives per la participació de la Generalitat a la UE. Ahir escoltava una entrevista a la senyora Manuela de Madre on manifestava que era indignant que s’intentés afegir una referència als drets històrics dels catalans a l’Estatut, sorprenent que en cap moment els qüestionava, només trobava inadmissible que s’hi afegís una referència. Entenc que al nou Estatut hi haurien de figurar tots els nostres drets com a ciutadans, siguin històrics o no. En el cas que la senyora de Madre i el PSC hi estiguin en contra haurien de ser coherents i fer com fa el PP en aquest tema, no pot ser que primer ens reconeguin uns drets i després intentin negar la seva aplicació.

La trappola

  1. …els drets històrics: són infinitament superiors als minsos drets que ara tenim com a súbdits (i esclaus obligats a lliurar a Espanya el fruits del nostre treball i enginy) del Borbó.
  2. Segons els socialistes Catalunya és una nació si s’ ha de fer oposició. Ara bé quan governen aleshores Catalunya torna a tenir l’ estatus de regió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!