Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 1 d'agost de 2011

Agost: vespres de festa. Alfàbegues

Comencem el mes d’agost, que vol dir comencem les vacances d’estiu. Amb un cartell en favor de la festa: la vespra de la festa, alfàbegues. Una xerrada especial, acompanyada d’un repàs històric de més de quaranta anys d’imatges que Esperança Casanoves ha radiografiat des que li va agafar la passió per la fotografia, que és quan ella era menuda i son pare repartia el pinso dels animals. A casa, entre més coses, el tio Pepe ens portava el sac de cigrons, i ma mare sempre li discutia si eren prou grossos, aquells cigrons. Per cert, anit vam menjar no sé quina pasta feta de cigrons que tothom lloava com un tast exquisit, que jo, particularment no li vaig saber trobar. 

A Bétera comencen els preparatius de la festa gran, i l’Ateneu ha preparat dues jornades de nivell. En la primera, el biòleg Antoni Marzo, president també de l’Ateneu, i Ramon Asensi faran un respàs històric  de la festa, a partir de l’origen de la planta. Una barreja entre els jardins d’Adonís i el perfum d’aquells déus de l’Olimp. Ramon, que ara mateix és també el nostre curador major del gegantisme d’aquella planta tan ufana, va portar-ne llavor de vuitanta països diferents, que després va criar i fer créixer com un miracle. Ara que ho pense, potser fóra un bon projecte Verkami per trobar patrocini a la seua publicació. A la intervenció de tots dos, s’incorporaran textos d’autors i estudiosos que seran llegits pels membres de la secció d’interpretació de l’Ateneu, que dirigeix Didac. Tot això és el primer dels jorns, divendres 5 d’agost, perquè dissabte, 6, la mestra orellera, Amparo Asensi, farà un taller d’orelletes, per arredonir la festassa i berenar en salut i harmonia abans que arriben vespres.
Tot plegat, per venir del primer dia d’agost, no ens pegarà res malament, ben al contrari. En agost figues i most, o com m’ha dit avui mon pare: -xiquet, aqueixa figuera nostra no té amo?

Per saber-ne més de com venir o apuntar-vos al taller (places limitades per fer-ne, que menjar-se-les, diuen les dones enteses, que no se les acabareu si és que abans no rebenteu en salut.) ATENEU DE BÉTERA



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de agost per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent