JORDI SURINYACH

catalanisme i progrés

COALICIÓ INDEPENDÈNCIA. EL MÈTODE I LES LLISTES.

La llei electoral vigent, estableix que les coalicions electorals s’ han de constituir abans del desè dia després de la convocatòria electoral. Les llistes dels partits, coalicions, federacions i agrupacions d’electors, diu la mateixa norma, que s’han de formalitzar entre cinc i deu dies més tard. Per tant, en el cas que hi hagués voluntat d’unitat encara hi hauria prou marge. Si hem de fer cas al que diuen els cridats, només hi ha una  raó que ho impedeix, uns han organitzat primàries i els altres han votat en bloc. D’establir-se un mètode que fés compatible les posicions de cada part, sense trair els principis fins ara invocats, seria possible una solució. Els dirigents de Solidaritat afirmen que no estan legitimats  per a  canviar res, aduint  que tot plegat ha estat el resultat d’una pràctica democràtica. Els de Reagrupament, no tenen aquests impediment, ja que la negociació de l’acord  fou aprovat democràticament en  assemblea general. Si partim del fet que només el candidats elegits per Solidaritat en cada demarcació poden resoldre l’ entrellat, només caldría que aquests decidíssim no acceptar l’ encàrrec pel que foren elegits. Laporta, potser  sense saber-ho, va trobar-hi la solució. La coalició seria un fet, si Reagrupament fes seva la llista de Solidaritat a la demarcació de Barcelona i com a contrapartida, els candidats de Solidaritat a les demarcacions de Girona i Lleida, fessin el mateix a favor de les llistes presentades per Reagrupament. La de Girona, per raons ben conegudes, seria del tot compartida i amb les de Lleida i Barcelona, per comparació amb les finalment retirades, mantindrien el nivell de competitivitat electoral desitjable.  El cas de Tarragona, necessitaria molt més més enginy, cintura i generositat. De ben segur que una dimissió  formal, en aquest cas, dels membres de les dues candidatures d’aquesta demarcació, permetria elegir una de nova amb representació al cinquanta per cent de les llistes anteriors, que  podria ser democràticament ratificada per l’Assemblea de Solidaritat ja convocada, dins del termini previst en la llei electoral. El mètode podria ser aquest o qualsevol altre, si bé tinc la sospita que falla la voluntat real per fer-ho.   



  1. És una bona idea però sembla que ja és massa tard.
    Els insults i els atacs han estat massa greus i ara ja no podran recomposar un clima de confiança.
    Potser més val això que no una llista tancada en fals que es barallés tot just entrar al parlament.

  2. UN….I…..TAAATTTT ! o com a molt …DOS, TRES, QUATRE…..i TAAAT  !!!!! com la corneta militar perquè amb segons qui de Regeneració Democràtica…. RES DE VERITAT.
    Aquest és el mètode i el tema de les lllistes una frivolitat per aquells que diuen tenir sentit d’Estat i portar el Pais cap a ….??????

    Lamentable !
    Endavant Reagrupament !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de POLÍTICA per descatllar | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent