JORDI SURINYACH

catalanisme i progrés

Publicat el 25 de maig de 2010

DE PRATS A FONTANERA.

La sortida prevista per la segona Pasqüa era anar de Prats  a Fontanera. Un desnivell de gairebé  nou-cents metres, que ens serviria per fer treballar els cavalls de valent i preparar-los  per properes sortides  més ambicioses. Després d’ensellar els animals, sortim a les nou del matí i ens dirigim cap el Molí de Prats per des d’  aquí travessar el Segre pel lloc més adient, ja que enguany  el riu baixa molt caudelós i ocupa tota l’ amplada de la llera, el que ens fa  anar amb cura per no remullar-nos o tenir un ensurt. A l’ altre banda  trobem el camí de Sant Jaume, que transcorre per davant de l’ ermita de Quadres i que no deixarem fins el  Molí de Ger, des d’on ens desviem i seguim el rierol que ens  acosta a la població de Ger. Ara només ens cal continuar pel bonic camí del Torrent de les Valls – molt ben senyalitzat -que  ens enfila muntanya amunt  en direcció a Niula. Al cap d´uns vint minuts, els corriol es bifurca. Deixem el de la dreta i continuem amunt fins a trobar una antiga casa de pagés, avui deshabitada. Estem a Coforn, des d’on surt un ample camí  que si el seguíssim ens portaría a Montmalús. Decidim carenejar pel Serrat dels Cortals Blancs, fent zigues zagues tot creuant  la ruta forestal que es dirigeix al Refugi de Cabanellas.  Continuem pel dret,  resseguint ara la Serra de Cabanella, fins  a prop del Puig Peransau que dona entrada al pla de Fontanella. Després d´obrir i tancar un pas pel bestiar, en cinc minuts  arribem  a  la zona de serveis de l’ estació d´esquí de fons. Hem tardat aproximadament unes dues hores i trenta minuts des de l’ inici. Després d’un breu descans, tornem pel mateix lloc. Dues hores més, de llarga i entretinguda baixada.



  1. D’acord ja confirmaràs sortida al Pedra.. i per fer una sortide a cavall ja pujaré algun cap de setmana.. però vaja que no sigui una cosa molt bèsti que fa anys i panys que no monto a cavall i no se si m’enrecordaré o estaré a l’alçada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de MUNTANYA, NATURA I ESPORT per descatllar | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent