Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 17 de juny de 2011

Clam unànim per l’escola i per la llengua a Picanya

València, 18 de juny de 2011, 18.00h, plaça de Sant Agustí. Escola valenciana convoca a manifestar-nos en favor de la llengua i de les línies que han sigut garantia d’aprendre les llengües d’aquest país, l’una i l’altra, la llengua pròpia i la llengua imposada per dret de conquesta. Però ves, ni això no volen aquests governs del pp, que no s’amaguen, que l’única llengua que voldrien que els xiquets valencians dominassen és la del dret de conquesta, la imposada. Perquè l’anglesa, què voleu, els la bufa igualment, però això no poden dir-ho, no.

El Consell Escolar Municipal de Picanya reunit anhir en sessió ordinària, va votar unànim en favor del Manifest d’Escola valenciana pel dret a la qualitat, al plurilingüisme i, evidentemnt, a treballar intensament la llengua minorada, minoritzada, encara sotmesa a pressió per l’altra, i pels mitjans, i pels polítics en la seua majoria. Sí, el Consell de Picanya va ser una veu, ahir, en favor de l’escola i de la llengua. Com ja fa ver fa molts anys, quan encara no hi havia autonomia, i Albinyana, el recordeu, va ser el primer dels presidents dels valencians, que després el mateix partit va desnonar. Aleshores, Picanya va demanar l’estatut per l’article 151, que volia dir el de les màximes llibertats aleshores, i per çò va ser declarada Honorable Vila, i encara conserva aquella plaça, sabeu, País València, en el centre del poble, ben orgullós, el poble. Fa tres anys vam aconseguir que els tres centres del poble tingeuren el Programa d’immersió en valencià, el primer dels pobles valencians que aconseguia d’harmonitzar les escoles en favor, exclusivament, del programa que garanteix el domini d’ambdfues llengües oficials. Solament una família, una, dels deu mil habitants del poble, va manifestar el desacord de la mesura unànim del Consell escolar, mesura que després l’administració es veié obligat a acceptar.
Per tot això, convoquem a manifestar-nos demà, a València. Per no retrocedir un pas, per avançar en coneixement, en respecte, en harmonia. Amb escolavalenciana.



  1. (…) El valencià a l’escola, el valencià al carrer, el valencià en els
    tràmits polítics: en la vida de cada dia. “Ells” hi estan en contra.
    “Ells” són la dreta visigòtica…Tot això, ho hem de superar. Hauríem de superar l’analfabetisme de la
    Dreta electoral. Ser de dreta és una opció lògica. Que la Dreta
    valenciana haja de ser, per definició, imbècil, no ho acabe d’entendre(…)
    extracte d’un article de Joan Fuster a El Temps,1984

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent