Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 15 d'abril de 2011

Indignem-nos! [2]

«Quan intente entendre què va causar el feixisme, què va fer que aquest ens envaís…
… Per a nosaltres resistir era no acceptar l’ocupació alemanya, la derrota.»
Hessel

Les llistes del PP per a les futures eleccions, i les del PSOE, veiem que són ben carregades de corruptes, de lladres, de gentola aprofitada i sense escrúpols…, que ens encomanen la indignació. Ells argumenten que els altres, el PSOE (quins malparits també), també en tenen de corruptes, a les llistes. Així que no els pega per liquidar-los tots. No. Competeixen per veure qui pot encabir més o menys corruptes, que ens governaran les municipals o les cantonals. Tant se val. No fan net, no volen fer net, perquè els quedarien pocs polítics a les llistes, entre els sabuts que són declaradament gànsters, i els que encara pengen d’un fil que no acaben d’estirar ni jutges ni amigots.

Aquests malparits de PP i PSOE sí que comproven si els bascos fan net, a les seues llistes, i com que no ho saben, dubten, i si dubten, demanen que els jutges eliminen la llista completa. Els mitjans espanols també ho demanen, davant els dubtes. Però amb els PP-PSOE, no. Amb aquests no els demanen de dimitir, malgrat tants corruptes i imputats, perquè llavors deixarien de mamar del pot. Els mitjans i els polítics.
Si n’hi ha cap motiu per indignar-nos? Més que mai. Perquè els modos que s’hi han instal·lat, entre els uns i els altres, de tolerància i  acceptació de la corrupció, de legalitzar la màfia a la política, és un estil feixista model del segle XX, aquell que Hessel va combatre amb la seua indignació i lluita pacífica. 

Diu Hessel: –Sovint demane als professors d’escola que em permeten parlar amb els seus alumnes. 
Nosaltres, els mestres, també hauríem de parlar als nostres alumnes. Dir-los, per exemple: tots aquests homenics de la política, ZP, Rajoy, Rubalcaba, Camps, Rita, Blasco (aquest mereix plat a banda), quins tipus de valors i d’ètica representen? Voleu que us ho diguem?
– No, mestre, no. 
-Haurem arribat al punt de no poder-se’n refiar de cap polític. De cap ni un. 



  1. ” El pitjor analfabet és l´analfabet polític. No escolta, no parla, no hi participa dels esdeveniments del seu voltant. No sap que viure – el pa, la roba, la cultura, de l´ensenyament, de la sanitat- depenen de decisions polítiques.
    L´analfabet polític és tan burro que n´està orgullos i se li unfla el pit dient que ell és apolitic. No sap que de la seua ignorància política naix la prostitució, el lladrocini, els aeroports sense avions…i el pitjor de tots els bandits que és el polític corrupte, manefla i petorril, llepaculs d´imperis decadents”
                                                                         Beltolt Brech
                                                               (patró de les causes perdudes)

    PD: a la memòria de sin parar, y sigue, otro más, Vicenç,Lluisa, ex-socilalista,springolas, Voro,mallorquin,madrileña,Susana,que van entrar fa uns blocs a un bloc equivocat, salut.

  2. En el que fos, no és una de les facetes simples que manté tot aquest món és una relació de la gent comuna, la política és una relació particular, però la política mai serà capaç d’intervenir en l’espiritual i en l’espai moral de la persona com a individu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de males arts per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent