8 de febrer de 2012
0 comentaris

Llibres de la Corbella al Darrere la Nevera

El Roger Palà publica al seu bloc que publicarà el seu primer llibre amb els Llibres de la Corbella.
Publico un llibre. Es dirà Mots incendiaris. Si no m’he descomptat és el meu primer llibre (en aquest altre, que tècnicament seria el primer, només vaig encarregar-me de tasques d’edició). Volia trigar una estona encara a explicar-ho perquè està molt verd. De fet no ho saben ni les meves companyes de taula. Però com que abans d’ahir la gent de l’editorial va penjar una nota al seu bloc esbombant-ho i un parell de persones ja m’ho han comentat (no es poden guardar secrets a twitter) us en faig cinc cèntims. [Més]

El llibre el publica una editorial nova que es diu Llibres de la Corbella. Són una gent de Tarragona sense pasta però amb intel·ligència que han decidit tirar endavant un projecte editorial de pensament crític. La idea no va ser meva. Em va tirar la canya en Jordi Martí, un dels impulsors de La Corbella a qui coneixo des de fa molts anys d’aventures diverses (no confondre amb el director de redacció de la revista Sons, un altre Jordi Martí mític). I que coi, em va fer gràcia. No passa sovint que et diuen que volen publicar-te un llibre… Bàsicament jo hi he posat feina. Ells posen la resta, és a dir, els quartos per dissenyar-ho, imprimir-ho, distribuïr-lo… No compten guanyar-hi gaires duros. Si se’n venen molts, potser em pagaran algun arròs, però tampoc és la idea. Ho fem simplement perquè en tenim ganes, com la majoria de coses interessants d’aquesta vida.

Mots incendiaris serà un recull d’articles de tota mena de temàtiques, publicats entre els anys 2007 i 2011, tan en aquest bloc com en diversos dels mitjans en què col·laboro o he col·laborat: òbviament Enderrock, però també la Directa, Mèdia.cat, Nació Digital… Tots els articles ja han estat publicats. No hi ha cap inèdit. La immensa majoria segueixen disponibles a internet. I en alguns casos poden ser bastant extemporanis. Per tant, tinc dubtes seriosos que la cosa interessi a algú. Els de La Corbella diuen que sí. Ja ho veurem. Estarà en Creative Commons perquè tampoc tindria sentit fer-ho d’una altra manera. Es vendrà a les llibreries i també hi haurà una edició digital a un preu simbòlic que es podrà descarregar des d’aquest bloc, però això encara ho hem d’acabar de definir.
Si tot va bé arribarem per Sant Jordi, però tampoc és un imperatiu.
Anirem informant de més detallets conforme s’apropi la data. 
Espero que us agradi. A mi em fa il·lusió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!