Des del meu criteri

BLOC D'OPINIÓ DE JOSEP MARIA CASTELLS (BALAGUER)

18 de març de 2012
Sense categoria
0 comentaris

El comerç el tenim AQUÍ!


En anteriors articles us parlava de temes de joventut, d’infància, participació ciutadana o de civisme i cultura… Aquesta setmana la dedicaré a parlar del comerç i indústria de Balaguer i de l’actual situació d’atur. Sens dubte aquest tema és un tema d’allò més preocupant.
El comerç i les indústries  de Balaguer, actualment no ocupen la població ni creen nous llocs de treball. Això és bastant lamentable, però també s’ha de dir que nous emprenedors malgrat la crisis han creat noves botigues, franquícies, supermercats, serveis, etc.

Sobre el Pla de Rehabilitació i Recuperació del Centre Històric, he de dir que és una de les coses que posarà Balaguer al mapa, ja que el centre històric tot i tenir gran patrimoni estava en mal estat i hi mancaven serveis, per tant i des del meu punt de vista aquesta remodelació del centre històric  serà un pas endavant per la promoció de comerç i riquesa en aquest punt de  Balaguer.

Cal dir, però, que ha rebut algunes critiques els darrers anys.
Actualment Balaguer és una ciutat amb nombrosos serveis deficitaris, al qual atribuiria aquest déficit a la gestió duta a terme els darrers anys. S’han de prioritzar serveis. 
Tot i aquest cicle de malestar econòmic es segueixen prestant serveis sanitaris, i de benestar social així com el manteniment dels transports públics, tot i que  sabem que  s’han reduït les freqüències de les línies de tren de Lleida cap a la Pobla de Segur.

 Això és un cicle. No és permanent.

Ni que no ho vulguem entendre hem entrat etapa de recessió, i es preveu destruir milers de treballs a la província de Lleida. Des del meu punt de vista la solució no és veure-ho tot negre, ni molt menys! Millor veure-ho rosa, com alguns en la seva campanya de “Be happy my friend”.
Crec que un dels errors dels ciutadans de Balaguer més perjudicials pel comerç és anar-se’n comprar a fora. Ells afirmen que hi van perquè poden escollir el que més els hi agrada i hi ha més varietat. 
Però si els ciutadans i persones que resideixen a la nostra ciutat compressin als comerços, supermercats, botigues que ofereix el comerç de Balaguer donaríem un impuls als petits empresaris de Balaguer,  Només cal comptar quants comerços, botigues o altells de serveis s’han tancat durant la crisis. Crec que els balaguerins hauriem de fer una clara aposta pels productes que ens ofereix la nostra ciutat i no mirar tant Lleida, perquè el “melic” del món no és Ilerda sinó Balaguer.

 Hem de tenir esperançes que els propers pressupostos seràn millors i que podrem treballar tots. Però això són molts anys de feina i gestió. Possiblement no tornarem a estar en alguns temps però l’important és tenir una econòmia sana i lineal, i estic seguríssim que la tindrem malgrat que la situació sembla ser bastant complicada.

Arribarà un dia que aquest cicle haurà acabat i haurem de posar els mecanismes per no tornar-hi a caure en un futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!