Prendre la paraula

jordimartifont

10 de maig de 2014
0 comentaris

Conclicte laboral als restaurants La Nau de Tarragona i La Ferreteria de Reus. Els mateixos responsables: La Farinera 10 SL

El conflicte amb el restaurant La Ferreteria de Reus per explotar, assetjar i acomiadar els treballadors, i, a més, no pagar a alguns els salaris que els deu, es va estenent. Després de les tres concentracions-escrache a les portes del restaurant realitzades les últimes setmanes, i de l’acció durant la manifestació del passat 30 d’abril amb motiu del 1r de Maig, ahir divendres 9 de maig per la nit més de 30 persones es van concentrar repartint octavetes al restaurant La Nau de Tarragona, propietat, a l’igual que La Ferreteria, de la societat La Farinera 10 SL. Les properes accions tindran lloc a Reus als restaurants Arrels i Vinatxo, propietat de l’administrador i del secretari respectivament de La Farinera 10 SL.

Amb la solidaritat i el suport mutu, amb la combinació d’acció sindical i acció social, guanyarem aquest conflicte.

LA FARINERA 10 SL EXPLOTA, ASSETJA I ACOMIADA A LES TREBALLADORES

La precarietat laboral s’ha vist accentuada amb la última reforma laboral i altres lleis aprovades pel govern espanyol, que comporten retallades salarials i de tot tipus, i un mercat de treball totalment flexible i desregulat, facilitant l’explotació i els acomiadaments i deixant a les treballadores indefenses en mans de la patronal. Un exemple de precarietat generalitzada el tenim en el sector de l’hoteleria, i una mostra és el que està passant a restaurants propietat de La Farinera 10 SL, com La Ferreteria de Reus o La Nau de Tarragona.
Si treballes en aquests establiments, et trobes que:
– Et fan fer funcions que no es corresponen amb el teu contracte i més hores de les marcades, i a més no te les paguen.
– No disposes de calendari laboral, realitzes jornades maratonianes i et canvien l’horari d’un dia per l’altre.
– No es respecten els descansos marcats pel conveni, tant pel que fa a les jornades de descans com a les pauses per menjar.
– L’empresa pressiona i assetja els treballadors per tal que signin baixes voluntàries o acordin acomiadaments sense percebre la indemnització que els correspon.
– Si reclames els teus drets i no et sotmets a les pressions de l’empresa, ets acomiadat/da, com li ha passat recentment a una afiliada de la CGT treballadora de La Ferreteria que es troba a l’espera del judici per l’acomiadament i l’impagament de 13000€ en concepte de salaris, o a dos treballadors de La Nau, que tot i haver aconseguit en el judici una sentència d’acomiadament improcedent, després de 9 mesos de tenir la sentència judicial per la qual se’ls havien de pagar 10000€, a dia d’avui encara no han cobrat ni un euro.
L’objectiu de l’empresa: fer pagar a la plantilla la seva mala gestió empresarial i substituir les actuals treballadores per altres amb condicions més precàries i pitjors salaris, utilitzant a més contractació fraudulenta.

DEMANEM QUE NO S’HI CONSUMEIXI FINS QUE NO RESPECTIN LA NORMATIVA LABORAL VIGENT I PAGUIN ELS SALARIS QUE DEUEN ALS TREBALLADORS ACOMIADATS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!