Prendre la paraula

jordimartifont

23 de novembre de 2012
0 comentaris

Manifestació avui a Reus: “L’espoli dels serveis públic perjudica tothom”

Avui divendres 23 de novembre, la coordinació de representants sindicals de les diferents empreses de l’àmbit públic local de Reus, que està funcionant des de fa un parell de mesos, han convocat una manifestació, amb el lema: “L’espoli dels serveis públics de Reus perjudica a tothom”, a dos quarts de set de la tarda a la plaça de Prim de Reus. La convoquen representants sindicals de Hospital Universitari Sant Joan, Reus Esport i Lleure, Institut Municipal de Museus, IMFE Mas Carandell, Fundació Mas Carandell, Institut de Puericultura Dr. Frias, Aigües de Reus, Reus Transport, Gesfursa, Amersam i Ajuntament de Reus.

Els delegats i delegades sindicals a les diferents empreses municipals fan una crida als ciutadans i ciutadanes, com a beneficiaris i usuaris dels serveis públics i principals afectats per les conseqüències de les retallades, degradació i desmantellament dels mateixos, a donar suport a la lluita en defensa dels serveis públics.

- Crida-manifest

L’espoli dels serveis públics de Reus perjudica a tothom

El divendres 23 de novembre, manifestació a Reus, 18.30h. Plaça Prim

L’antic equip de govern de l’Ajuntament de Reus, amb la complicitat de la resta de partits, entre ells el que ocupa el govern actualment, es va endeutar desorbitadament per a fer obres faraòniques i d’altres tripijocs. Aquest deute genera uns interessos que aquest ajuntament ha de pagar. Saps d’on surten aquests diners? De l’increment d’impostos i de la baixada dels drets, salaris i llocs de treball dels serveis municipals. O sigui de la ciutadania amb més impostos i menys serveis i dels empletas i empleades municipals amb pèrdua de drets i llocs de treball.

És normal que la gent estigui espantada i fins i tot que no volguem mirar el que està passant ni fer res mentre pensem “A mi no em tocarà!” Malauradament això ha tocat, toca i tocarà a tothom.

Per fer front a ala situació, gent de diferents comitès d’empreses i organismes municipals i del propi Ajuntament ens hem unit, ja que creiem que aquesta és l’única manera d’aturar aquest espoli. Hem d’entendre que el que passa al veí o veïna del costat també ens afecta a nosaltres, ens afecta a tots i totes.

Quins són els nostres objectius?

– Volem garanties per aturar les retallades salarials, acomiadaments indiscriminats, privatitzacions i externalitzacions de serveis i precarització dels mateixos.

– Volem negociacions reals a l’hora de resoldre els conflictes. Prou bloquejos, manipulacions, xantatges i imposicions.

– Volem unificació a l’alça dels drets en les empreses municipals.

– Volem compensacions per la pèrdua de la paga de Nadal i dels dies d’assumptes propis, tal i com s’està fent el altres ajuntaments.

– Diem no a l’aplicació dels decrets de Rajoy, com per exemple recull un dictamen de la Generalitat en el sentit que el govern central no té competències per a regular la jornada laboral en els ens locals.

És important ser-hi a la manifestació; és important anar-hi acompanyat (amistats, família,…); és important parlar-ho amb companys i companyes per animar a la participació; és important no deixar-se portar per la mandra, la deixadesa o la por; és important no deixar-se manipular per qui deu favors personals, sindicals o econòmics. Cal que anem a una i que siguem força gent. Volem sortir als carrers de Reus perquè se sàpiga que ja n’hi ha prou, que cal aturar aquest espoli, que aquest Nadal serà diferent i que d’això també se’n ressentirà la ciutat i els seus comerços.

Les persones que formem part dels comitès d’empresa de les empreses municipals de Reus (que som les que no devem favors personals ni tampoc ens devem als favors que hagin pogut rebre els sindicats que ens representen) sovint donem la cara per a defensar uns interessos col·lectius. Ara cal que tothom ens posem en joc, és igual si treballes de sanitari, de personal de transports, fas formació, vigiles accessos, atens persones,… cal que ocupem el carrer i ens mentalitzem que ningú ens vindrà a resoldre la situació. Volem aconseguir uns compromisos clars i justos per tothom, en defensa d’uns serveis públics de qualitat.

Representants sindicals de les empreses municipals de Reus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!