“Parlen els uns dels altres”

L’Institut d’estudis comarcals del Camp de Túria edita un llibre sobre toponímia, tòpics, versets, cançonetes i poemes, dites i gentilicis entre més manies dels pobles del Camp de Túria. Els Pobles Edetans parlen els uns dels altres és un treball de no poc risc de Joan i Neus Domínguez, il·lustrat per Josep Fornieles, que es presentarà d’ací unes hores al Casal Jaume I de Llíria. Un estudi de molt d’interés que, entre més apostes, prova de trobar una fórmula de consens, raonada i explicitada, a favor de la denominació ‘Els pobles edetans’. Il·lustracions dels pobles, a la manera dels naturalistes que fan estudi de camp, una proposta freinetista de recuperació d’espais i paisatges rurals que van desapareixent, com molt del lèxic i les maneres de dir, de provocar-se, els uns veïns contra els altres. Un treball excels, que espera ara una resposta entusiasta i valenta dels pobletans, de cadascun dels habitadors d’aquests pobles edetans. Cap família noble sense, collons.
Un altre encert del llibre, sens dubte, és la dedicatòria al professor Manuel Sanchis Guarner, Els pobles valencians parlen els uns dels altres, i a Josep Maria Jordan, prohom sens dubte del concepte Camp de Túria.
Però, home, si li he dit quinze euros.

Serra, Bétera i Nàquera
tenen molt d’orgull.
Per la pansa, la figa
i l’espart que es cull.

[més al bloc d’Itaca i a campdetúria]

Un pensament a ““Parlen els uns dels altres”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *