Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Per avall els pactes (4)

Dues grans notícies anit: d’una banda, la Ser va explicant que cal arribar a acords  amb urgència, per aturar el fracàs escolar; acords i consens per l’educació del país (es refereixen al seu país, al model. al territori de l’estat). Que n’hi ha dues coses importants a remarcar, l’excessiva autonomia de les autonomies pel que fa a l’educació (comencem a tremolar). Que cal que pacten els grans partits (grans de quantitat), al marge dels partits petits (pertanyents a territoris més menuts). Ací no tremolem, hem de començar a córrer cap a Europa. Argumentava alguna de les tertulianes “A qui se li havia ocorregut de deixar en mans de les autonomies una cosa tan cabdal com l’educació, que és una cosa fonamental (!), que s’havia de decidir des de Madrid, des del centre, ho vulgueren o no les perifèries”.
Que perquè mescoltava allò?, doncs perquè en aquella petita ràdio de la cuina, no agafe res en català que es puga escoltar, i volia saber si deien res del que havia passat a Madrid, vint-i-quatre hores abans. 
Segona cosa. Llegesc que n’hi ha una confederació de policies, o una associació, o un sindicat, no ho sé, que relaciona els radicals bascos i els catalans. Considera radicals aquelles persones que participen dels referèndums per la independència. Radicals. I apamen la relació amb aquells, perquè posen al dia del qua va passant a l’Arnaldo. Ho diuen talment, i ho creuen, i Levante ho publica més o menys, amb una redaccció millorada. Que justament aquest radicalisme, el dels referèndums per la independència, provoquen que passe això de UPyD i més coses, a les universitats catalanes.

Si el PP i el PSOE, amb la SER, han de decidir l’escola del futur, la situació pot agreujar-se de tal manera que, de segur, les solucions dels mals de l’escola vindran de Lourdes o de Fàtima, però mai dels polítics. Nosaltres ja hem encarregat uns bidons de tomanil per domesticar els nervis i l’ànima.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent