Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 5 de març de 2010

La vida a l’escola

Al llarg del dia potser que hagen passat més de setanta pares per l’escola, ajudant els mestres, ajudant els alumnes i ajudant-se ells mateix. No passa cada dia, i per això que ha sigut tan especial ho explique. Justament avui em confessa un amic que n’hi ha mestres que es torben, si els pares passen per l’escola. Que fins i tot voldrien eliminar-ne les reunions de trimestre, bàsiques per explicar què anem fent i què va passant a l’aula i amb els seus fills. Home, és veritat que no són una obligació normativa, les reunions, però vols dir que n’hi ha que voldrien impedir la visita dels pares a l’escola?, fins i tot la seua participació? Em sembla que per tres pares pudents, que n’hi ha, no podem fer cas tres mestres pudents, que també n’hi ha, però n’hi ha molts més que volen ajudar-te, participar de l’educació dels fills, i avui la nostra escola era un bull en aquest sentit. I un goig.
A l’escola infantil, els tallers apleguen molts pares joves que volen fer coses amb els fills; perquè encara tenen l’eufòria d’abocar-se sobre l’educació dels menuts. A primer i segon de primària encetàvem una experiència nova. De primer, els xiquetes i les xiquestes feien hipòtesis fantàstiques sobre l’ofici de les mares. Com que s’aporpa el vuit de març, les mestres havien convidat tot de mares perquè explicaren a la resta d’alumnes a què es dediquen realment, què fan, com passen la vida quan no són mares, exclusivament. A cinqué de primària, tot de pares participaven plegats amb els seus fills, explicant cada família una comarca valenciana, després que l’haguessen visitada i estudiada plegats.
Si ahir rebíem mestres del nord, avui eren els propis pares i mares que participen de la vida a l’escola, que vivien el procés d’ensenyar i aprendre amb els fills, amb els mestres. Demà ho explicarem a la pàgina de l’escola amb detall, i també ho compartirem amb la resta de mestres com un dels dies de més goig per tanta participació i entusiasme compartit. Però el resum d’un jorn tan fantàstic mereixia explicar-se contra aquella idea d’alguns mestres que voldrien eliminar la participació d’una part fonamental de l’escola i a l’escola. 



  1. És una molt bona iniciativa, tant la de l’explicaciósobre l’ocupació de les mares com la de què cada família visite una comarca valenciana per a despre´s explicar-se-les. Això és abundar i aprofundir en el coneixement d’aquest país nostre, tan petit i tan desconegut per nosaltres mateix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent