Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Enric Valor (2)

Anit, a Vilamarxant, ens vam trobar uns quants amics per retre homenatge a Enric Valor –fa deu anys que morí. Després d’una magnífica intervenció de Rosa Serrano, carregada d’emoció i d’anècdotes de gran vàlua, vam veure un audiovisual que INFOTV va preparar, fa uns anys, per encàrrec de Tàndem edicions. D’això, n’hi ha tan poc material visual de l’escriptor, que aquella petita joia, aplec d’uns quants minuts agafats d’ací i d’allà, de Canal 9 i de TV3, encara fan més gran el personatge. Escoltar-lo amb aquell valencià extraordinari és una joia, i mostra també com som els uns i els altres, de nord a sud sense excepció, alhora d’haver perdut una oportunitat per sempre. En una situació lingüística tan particular, com ho és la valenciana, uns minuts d’enregistrament d’aquell home són un tresor, però també ens ensenyen quina poca visió vam tenir.
Això d’anit a Vilamarxant, Vilamarxant on és?, valia el cap de setmana sencer, i ves que em vaig perdre la vessant més lúdica. Voro i els seus són incombustibles, mestres carregats de coratge.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent