Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Anit, contra la violència

Vam baixar a la ciutat després d’una jornada de treball llarga, a l’escola. Just acabaven de comunicar-nos una gran nova, que explicaré més endavant. Vam decidir de baixar en metro, per l’hostilitat d’aquell trànsit de ciutat, a València, i ens vam incorporar a la manifestació al cap del carrer Colom, entre amics i coneguts. Ens vam afegir gairebé darrere dels Maulets, que em sembla que tornaven a fer el gros de tot plegat. N’hi havia que coincidien a comentar que n’érem pocs, menys que l’any passat. És un dia feiner, i no sé si la convocatòria havia cridat l’atenció suficientment. Això que anem conversant els uns i els altres, i a tocar nostre topem amb dues pancantes estranyes, de redacció castellana, amb endiumenjats, homes i dones, que fan cara d’aquella cara. Són els del PP, que avui, sí, s’han afegit a protestar per la violència de gènere. Casualment, abans que la manifestació es concentre a la plaça de l’Ajuntament, antiga plaça del País Valencià, els homes i les dones del PP pleguen veles, pancartes vull dir, i fan la retirada a la francesa, que no poden concentrar-se pel que sembla davant un feu seu tant representatiu, al cap-i-casal. Sobta també que tot de ritmes escampats a l’un costat i a l’altre de la manifestació siguen d’arrel caribeny. No sé què passa amb els tabals i les dolçaines, o els bombardins i les trompes, ja sé que no era una cosa festiva, però les batacudes, què voleu!
Una colla de mestres anem a sopar a la vora del Palau de Dues Aigües, a ca la Utielana. És una casa de menjars casolans, de plats populars, abundosos, de preu encara sorprenent, ep, la casa s’ompli, i la cuina que és a la vista amb tot de dones atrafegades, vigilades per un home de posat seriós, és un no parar. Ens serveixen amb molta atenció i eixim satisfets. Potser que hem menjat massa. La sorpresa és que, a partir de les onze, el metro té el servei també popular, de mitja en mitja hora. Ens deixarà a València-Sud, a les cotxeres, i allà haurem de cridar perquè vinguen a per nosaltres. Sort de les amigues i dels exalumnes agraïts. Encara en pantaló curt de l’entrenament, Guillem ens portarà a la zona urbana de Picanya on havíem deixat els cotxes aquella vesprada. Arribe a casa a la mitjanit, llegesc els blocs, continue sense veure completament bé la nova Vilaweb, ni amb Safari ni amb Firefox. Segur que és un problema meu, però decisdesc d’anar a jeure, que demà hi ha eleccions a Consell escolar, entre més proves de foc a favor de l’escola. Bon dia.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent