Cucarella

Toni Cucarella en roba de batalla

22 de maig de 2012
5 comentaris

Qui és «persona normal» per al conseller Puig?

Diu el conseller Puig que el seu web dels delators «no va contra persones normals». Primerament, caldria que Puig aclarira que entén ell per una «persona normal». Fet i fet, a mi ell mai no s’ha semblat mai una «persona normal». Democràticament normal, vull dir.

Jo no veig gaire normal que en un país que diu que és democràtic quan hi ha una manifestació, i més una manifestació de reivindicació social com les que han sovintejat aquests dies arreu dels Països Catalans, la policia fotografie i enregistre tothom que hi participa i que els identifique de manera indiscriminada com si foren delinqüents. En una societat democràtica el principi de la presumpció d’innocència és bàsic i fonamental. Si aquest principi no és respectat pels polítics, per la polícia i pels jutges la democràcia se n’ha anat a orri.

Per això és important saber què entén el conseller Puig per «persones normals». En totes les dictadures d’arreu del món, passades i vigents, quan presenten les lleis que permeten la censura, la tortura, l’empresonament…, ja ho solen dir això que «les persones normals» no n’han de témer res. El problema és que en les dictadures no consideren ningú «normal». Tothom és considerat enemic d’entrada, de manera preventiva que diríem.

Potser demà Puig, amb el mateix cinisme que fan servir els qui mutilen l’Estat del Benestar i diuen que és per a «preservar-lo», dirà que fa el que fa per a preservar la democràcia. I aleshores també caldria que aclarira que entén el conseller Puig per democràcia. Perquè igual la seua s’inspira en «los principios fundamentales del Movimiento». Puig, doncs, deu pensar el nomenaren «gobernador civil» en comptes de conseller de la Generalitat de Catalunya. Ja ho diuen: si vols saber qui és Pepet, dóna-li un empleet.

  1. Toni,
    Venia de Barcelona en cotxe i escoltava la ràdio. Llavors he sentit les paraules del Felip Puig, i les seves “persones normals”. I m’ha vingut al cap una reflexió com la teva. Si normals són els que són com ell, estem arreglats; si les normals són els de la seva corda, seguim arreglats; si la normalitat passa pel silenci i la immobilitat, ja ha arribat l’hora d’acabar amb el seu mandat. I com que m’identifico amb l’escrit, el penjaré al meu blog.
    Salut!

    Aleix

  2. Quan va sortir la notícia de la web vaig córrer a comprovar si hi sortia algun xiquet dels meus. Després em vaig enrabiar per com m’havia fet sentir aquest tipus. Algú hauria de posar-lo al seu lloc i recordar-nos el missatge del servei públic i que tothom és innocent fins que es demostra el contrari. Aquest tipus és un feixista i cal que se sàpiga!

  3. És el cervell responsable i recaptador final del famós 3% (Pasqual Maragall dixit). Un precursor dels gürtelians tan nostrats (Camps, Matas, Carlos Fabra, Urdangarín…).
  4. La “gent normal” és la gent amb dignitat, com els #novullpagar, per exemple, i no, per descomptat, els rancis de CiU. Si ser “normal” és ser un indigent ètic, més m’estime la follia dels dignes.

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!