Cucarella

Toni Cucarella en roba de batalla

28 de novembre de 2010
5 comentaris

La independència i el 28-N: tots als sac i el sac en terra.

A mesura que ha anat acostant-se la data de les eleccions a la Generalitat de Catalunya, se m’ha anat apagant l’interès pel resultat. Després del sacseig del 10-J, em pensava que s’iniciava un camí sense retorn cap a la independència (digueu-me, com a tants altres que hi eren, il·lús), perquè aquestes eleccions anaven ser determinants en aquest sentit. Tanmateix, els qui podien haver estat actors cabdals en aquest procés han demostrar tenir molta, molta por a la independència. Dic Esquerra i dic CiU.

Després del que ha dit la sentència del Tribunal Constitucional, no entenc quin sentit té insistir a voler convocar un referèndum, siga per la independència, siga per un concert econòmic, si és el govern espanyol qui té aquesta competència i no el català, i els espanyols prou que han dit que no en convocaran cap ni que baixe el sumsum corda. Potser els permetrà ploricar després que no és possible la independència perquè Espanya és un país antidemocràtic que nega el dret de decidir. Poques ganes –i molta por– de ser independent  demostra qui pensa que cal demanar permís a Espanya. Paga la pena recordar un vell acudit espanyol, d’en Gila, no sabria dir si publicat a La Cordorniz o a Hermano Lobo. Deia en Gila: «En España no existe el divorcio. Pero existe el “¡Ahí te quedas!”».

Al meu parer, s’equivoquen els qui pensen que CiU farà cap pas envers la independència de Catalunya. Com més gran serà la seua victòria aquest 28-S, més segura estarà la unitat d’Espanya. Més que si guanyara el PSOE, i molt més que si guanyara el PP. Esquerra s’ha afanyat a oferir el seu suport a CiU, tot i posar-hi com a condició que recolze la convocatòria d’un referèndum, fins i tot si és només pel concert econòmic. Esquerra sap –i tem– que qui donarà suport a CiU serà, de moment, el PSOE, i més tard, quan el PP arribarà al govern espanyol, s’aclarirà amb Rajoy i companyia. Són faves comptades. El gos vell no s’ensenya gràcies noves. I Esquerra, en aquesta legislatura, no serà determinant, i això sospita: que es quedarà com la nòvia de Pinet.

Hi haurà qui no perdonarà tampoc la falta d’acord entre Solidaritat i Reagrupament. Fins i tot qui se sentirà decebut perquè la CUP, en un moment tan cabdal, no hi haja volgut estar present en primera persona. És possible que tot plegat servesca per aclarir el paisatge postelectoral. No ho sé. Dependrà dels resultats, és clar. Però jo crec que entre tota l’abstenció i el vot en blanc n’hi haurà un percentatge molt elevat, si més no significatiu, de vot independentista. Avui, 28-N, quan més calia fer pinya, la imatge d’atomització de l’independentisme és clamorosa. Tots al sac i el sac en terra.

  1. Artur Mas i el PP en el fons venen a representar el mateix, uns amb el Duran i Lleida són regionalistes catalans i els del PP són espanyolistes directament.

  2. Que del desastre per l’independentisme que seran aquestes eleccions alguns comencin a entendre que la cosa no passa pels divismes ni pels reptes a l’estil “jo la tinc més grossa”. Segurament perquè hi crec, però no com els conversos que es pensen que això s’arregla d’un dia per l’altre, sinó que és un projecte de llarg recorregut i que cal picar molta pedra per, un dia, sortir al balcó i declarar la independència i, a l’endemà, que hi hagi efectiu a la caixa per pagar jubilacions, metges, mestres, policies … Si, ja ho sé, no és gaire il·lusionador, però algú ha de pensar en la intendència de l’assumpte i, com a les tarteres, entendre que es pot fer un pas enrere per poder-ne fer dos endavant.

  3. En qüestions electorals els principatins ja no ens poden mirar per damunt del muscle, ni fer rialletes a costa dels valencianets, ni vindre amb això de “valencià i home de be no hi pot ser“. Ells també voten a qui més furta,  siga al Palau de la Música, a les fundacions de UDC i de CDC, al 3%. Visca la Cleptocràcia.

    És un fet destacable coma ha evolucionat la doctrina econòmica popular, des del carrascalisme dels anys ’90 ( de José María Carrascal), que defensava que la única causa de la crisi econòmica  era la dita “corrupción socialista“, fins arribar al moment actual, en que se espera que, tot i sabent que són uns corruptes, el PP i  CiU ens trauràn de la crisi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!