PICAP

Joan-Carles Doval

4 de setembre de 2008
Sense categoria
0 comentaris

EAJ 20 RÀDIO SABADELL

A finals de juliol l’Ajuntament de Sabadell va convocar a la Casa Duran als antics treballadors i col·laboradors de la vella i mítica Ràdio Sabadell  EAJ20, emissora que va emetre per la ona mitjana durant 75 anys, en els darrers també per la FM “Antena de Catalunya”.

Ahir dimecres dia 3 de setembre es va inaugurar l’exposició del que ha significat aquesta emissora al llarg i ample dels seus 75 anys d’existència, sempre enllaçat amb la nova emissora local i municipal que porta el mateix nom, malgrat tingui mes aviat poc a veure amb l’anterior.

És d’agrair que el govern local, insensible a quasi tot, hagi tingut la sensibilitat de donar suport a la recuperació de la memòria col·lectiva que significa l’emissora.

Ràdio Sabadell no era una emissora local, però tenia cura de la ciutat amb la màxima expressió del que és i significa el “sabadellenquisme”. Va tenir excel·lents directors com va ser en Joaquim Gorgori que tot i les enormes diferències ideològiques que manteníem tots dos, sempre he reconegut la seva impressionant qualitat humana i professional. Directors mediocres, de dubtosa qualitat humana i que van ensorrar l’emissora com en Joan Maria Solà, però per damunt de tots ells hi havia un equip de gent amb il·lusió i vocació radiofònica, dels que no preguntaven “quant cobrarem” sinó que es plantejaven el “que més puc fer” i és que la ràdio l’enteníem així, l’art de la comunicació ha de partir sempre d’una vocació comunicativa que t’enganxa a la feina i acaba sent una professió senzillament perquè en vius d’ella, però és i forma part de la vida dels que realment son comunicadors.

L’exposició que es pot veure fins el 9 de novembre al Museu d’Història de Sabadell és interessant i està ben feta i per això cal felicitar públicament al Juan Sánchez, l’estimat Juanito que als anys 70 venia en pantalon curt a fer d’aprenent de tècnic de so i que avui, a part de ser el comissari de l’exposició és el Cap d’emissions de COM RÀDIO, un bon professional que porta la EAJ20 al cor.

Als anys 70 jo organitzava concerts i l’emissora s’interessava per les meves activitats i m’entrevistaven, fins que un dia la gran Aurora Triquera em va dir que tenia bona veu i que volia fer-me una prova, i així vaig començar a col·laborar amb la casa, uns anys inoblidables que feia un programa de música catalana en horari nocturn al costat de bons professionals i millors amics com en Jaume Salanova, Santi Soler, Martí Rigol (aquests dos darrers actualment a Catalunya Ràdio), Toni Royo, Pepe Navarro, Juanjo Yunquera, Jordi Puig etc.

Una de les coses que més m’ha emocionat ha estat trobar-me de nou amb l’Aurora Triquera. Ella conjuntament amb en Pepe Sánchez eren les veus i els cracs de la ràdio, en uns anys en que les veus eren molt importants per fer ràdio; ells tenien les millors.

Manolo Garrido, un altre dels que han marcat una etapa important a l’emissora estava fent un programa en directe que ens anava entrevistant a tots plegats, però he tingut la sort que entrevistes a l’Aurora quan estava al meu costat i he gaudit de nou al comprovar que el pas dels anys no ha restat el més mínim de  professionalitat, de dicció, de qualitat de veu ni de pragmatisme comunicatiu. L’Aurora ha relacionat la ràdio amb la nostàlgia invitant als ciutadans a passar per l’exposició, l’Aurora ha parlat de vocació des de la certesa de qui pot parlar de ràdio com ningú.

Encara avui no he oblidat mai els seus primers consells, quan em deia que havia que llegir en veu alta i tapar-me una orella per escoltar-me i que aquesta era la millor manera per veure els defectes i rectificar i és que l’Aurora és la Ràdio.

Felicito al Juan Sánchez per la seva bona feina a la vegada que en aquesta ocasió  també vull agrair a l’Ajuntament la bona disposició que han tingut per recuperar la memòria col·lectiva a través de EAJ 20 Ràdio Sabadell.

A la fotografia d’esquerra a dreta en Marc Sabater (actual director de Ràdio Sabadell), Francesc Triola (Director de COM Ràdio), Manuel Bustos (Alcalde de Sabadell) i Juan Sánchez (comissari de l’exposició)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!