Ulisses20

Bétera, el camp de túria

MORISCOS, 400 anys després (1)

Divendres inaugurem l’exposició sobre els moriscos al Camp de Túria, un treball que ha coordinat el mestre Ferran Zurriaga que ha comptat amb un equip de vint persones, dalt o baix, entre col·laboradors i ajudants. El cost final del treball passarà els milers d’euros, malgrat l’austeritat de la col·laboració i del treball principal, però els ajuntaments amb els quals parlem per presentar-los l’exposició la volen de franc, no volen contribuir-hi gens ni miqueta, en favor d’una inversió que, per a l’institut d’estudis comarcals del Camp de Túria, li suposa el pressupost d’un any, sense comptabilitzar les despeses de tot tipus que hi ha en un treball de llarg recorregut com aquest. 
-Nosaltres ja posem la picadeta i el local -argumeten els resposables culturals, gestors en diuen, dels ajuntaments amb els quals hem parlat.
-No, nosaltres no volem picadeta, i el local, perdonen, és del poble, és municipal, que el paguem tots els veïns. Que nosaltres no venim a vendre obra, ni a vendre’ns. Venim a explicar la història, la dels moriscos del Camp de Túria, concretament. Potser el primer gran intent de neteja ètnica a la nostra comarca, però això és una altra història…

La meua proposta fóra no inaugurar, malgrat que ells és el que voldrien, no inaugurar en cap local de titularitat municipal, si els ha d’eixir de franc. Busquem-ne de locals privats, que no depenguen de fariseus, de xantatgistes, de professionals del lladrocini… Aquesta fóra la meua opinió particular, contra els gestors culturals, o els polítics de tercera, que ells prou que no treballen de franc ni fan res gratuïtament. 

 



  1. Hem faig un fart de riure. Ai, mare! Gestors…
    HAs utilitzat les paraules correctes: fariseus, lladres, xantatgistes i com ja han deixat escrit…BOTIFLERS!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent