Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 22 de juny de 2009

Concert a Bétera de Música Cordis i el Cor de Trinitàries

Interpretaven Händel i Jenkins al palauet de la música de Bétera, aquesta vesprada. Un concert de goig, culte i fresc (la vida cultural del poble ha pujat sens dubte dos graus, o tres), de tants joves intèrprets, d’entre nou i vint anys, amb aquella disciplina, i tanta responsabilitat, de caire verament professional, durant les dues hores de concert. Com explicava Pasqual Pastor, en un discurs memorable, breu, sobre educar, en l’art, per fomar joves qeu siguen capaços de créixer en llibertat, perquè siguen persones, en el sentit moral, clàssic, proporcionar-los l’oportunitat d’ésser subjectes de la vida i del propi creixement. El nivell del discurs, per original en aquesta mena d’actes musicals al poble, també ens ha corprés, sobretot perquè l’orador s’adreçava amb la mirada als joves, perquè ho vivissen d’aqueixa manera com ell, joves que després han interpretat un programa soprenent, que paga la pena en molts sentits malgrat que és fruit de la voluntarietat, dels joves primer, de les famílies que els acompanyen també, i de moltes hores de treball i d’assaig cada diumenge, així que dimecres tornem a tenir la possibilitat d’escoltar-los, aquesta vegada al teatre-cinema Capitol de Godella.

El país que podíem tenir, parlàvem durant el descans amb alguns dels organitzadors, amb el mateix Pasqual, si no tinguéssem uns polítics analfabets integrals. Amb poca inversió, molta menys de la que ara llancen amb grans fogueres de vanitats també musicals, convidant grans orquestres a canvi de despeses desorbitades, que servirien per garantir una xarxa interna com hi ha en altres països europeus, que ells sí que han sabut bastir.
Amb tot, la descoberta d’aquesta escola de joves músics, i de veus, entre Hàndel i Karl Jenkins, ha pagat tot el diumenge amb escreix, al poble.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent