La vaga a l’escola pública

Al sud, la Plataforma per l’escola pública ha convocat una vaga i diverses manifestacions, a les tres capitals de província (això de la província, sembla inevitable). Després que deixaren al llimb la mobilització de novembre, perquè la Conselleria semblava que volia negociar millores (!), i en comprovar que les propostes d’aleshores són avui aigua en cistella, la Plataforma ha tirat pel dret: la convocatòria de vaga a l’ensenyament públic no universitari. No sabem encara la resposta, però sembla que no hi ha hagut suficient temps per tenir la força de mobilització d’aleshores, ni hem contagiat tampoc un sector de l’escola concertada, ni tenim el suport que vam demostrar pels carrers de València, amb més de seixanta mil persones reivindicant una escola de qualitat, amb atenció a millores bàsiques, imprescindibles si volem atendre l’escola que volem, i exigint de retop la dimissió del Conseller d’Educació, Font de Mora, per les absurdes decisions del seu departament (doneu-me un cavall que el faré director general!). És veritat que a la Plataforma hi ha el moviment social i cívic més viu del país, almenys al sud, i hi ha suficients raons per tirar endavant reivindicacions i protestes de tota mena (els atacs continus, les falques a la llengua, les sancions, els expedients… el menyspreu a la federació escolavalenciana, l’impediment a les Trobades, cap suport econòmic contra despeses abusives en luxes irracionals), són raó suficient per tenir un enfrontament continu, contra una administració que se’n burla de l’escola i dels mestres que la gestionen. Amb tot, no sé si som en el millor moment, ni si hem tingut el temps suficient per enllestir amb èxit una jornada com la d’avui.
De la lectura que en faran ells i els mitjans afins tampoc no traurem l’aigua clara.  

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Un pensament a “La vaga a l’escola pública

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.