“He descobert meravellat, que a les Gavarres encara hi ha vida autèntica, vinculada a la terra. No són pas formes de vida per tancar en un museu. Encara hi ha testimonis de la vida antiga. No testimonis de pedra, sinó de carn i ossos. No ruïnes d’una civilització perduda, sinó expressions humanes, humaníssimes, d’una vida força idèntica a la que es vivia en temps pretèrits”
DIVENDRES 16 DE NOVEMBRE
De 20 a 21 hores
“La vinya antiga a Calonge”
Xerrada. Com era la vinya a Calonge, abans i després de la fil·loxera, conèixer les diferents varietats de raïm presents al municipi i com s’ha arribat a les vinyes dels nostres dies.
A càrrec de Joan Rosselló del Celler de Ca l’àvia (a la sala del castell)
DISSABTE 17 DE NOVEMBRE
A les 10 hores
“El cultiu tradicional de la vinya”
Xerrada i demostració pràctica de com es treballa la terra, la plantació, la poda i la recuperació de varietats, entre d’altres.
A càrrec de Manel Comas (al Mas Ponsjoan)
A les 17 hores
“El vi de pagès, pas a pas, descobreix el celler del Mas”
Conèixer el procés d’elaboració del vi de pagès, Al celler s’encetarà una bóta de vi nou per fer un tast.
A càrrec de Lluís i Montse Molla (al Mas Molla)
A les 18 hores
“Ball popular, amb Jaume Garrié i companyia”
(sala Fontova)
DIUMENGE 18 DE NOVEMBRE
A les 9 hores
“La vida i la feina a pagès”
Itinerari de tres hores amb aturades a llocs d’interès amb tast de productes de pagesos de la zona (punt de trobada cementeri vell, plaça de Sant Nazari)