23-25 d’abril: aparadors d’un país

22.4.2009. L’escriptor Josep Chapa és a l’escola per parlar sobre el fet d’escriure des de l’espai vital d’un escriptor, el seu cas en particular. Feia broma sobre les muses, la inspiració, l’acte creatiu i encara sobre les seus pròpies muses, que ara semblaven extraviades.
Avui han enviat un part dels llibres per a la nostra parada. Fa trenta dies que els hem encomanat un munt de caixes, entre novetats, llibres concrets, comandes de pares, i hem anat insistint a distribuïdores i editorials del nostre compromís amb els pares i amb l’escola de tenir enllestida la parada de Sant Jordi. Doncs trenta dies després, no tenim ni el 20% de la comanda.
Comença la 40 Fira del llibre de València. Un projecte cultural consolidat, després de molts anys d’esforços, de llibreters, editors, autors, il·lustradors, i… lectors.

23.4.2009. Instal·lem la parada de llibres al pati de l’escola, perquè els mestres, els pares i els alumnes puguen remenar i triar, d’entre el miler de llibres que assegurem oferim enguany. Tots en català. Bé, alguns en el català de Barcelona, o de Lleida, o de Mallorca. Tant se val. El nostre cent per cent de venda serà de llibres en català. A la Fira de València, més del setanta per cent (em quede curt?) són llibres en castellà. 

24.4.2009. Ens aplegarem a la plaça del País Valencià de Picanya, els quatre centres del poble, per cantar a favor de la trobada d’escoles en valencià de l’Horta Sud. Nosaltres enviarem una representació de cent-setanta persones. Enguany ens aplegarem a Alcàsser el 16 de maig, ens acompanyarà la colla de tabals i dolçaines Xe quina burrrà!
A la vesprada, continuem amb la parada de llibres, Sant Jordi matà el drac, però després la història va tenir un altre capítol. Nosaltres el contem aqueixa vesprada.
Alcàsser, lliurament dels premis Sambori de l’Horta Sud, GUAIX, Federació escola valenciana, al Centre Cultural.
Reunió a Consolat de Mar, Benaguasil, preparatòria de l’exposició dels moriscos (ja tenim el catàleg del MACMA -Mancomunitat Cultural de la Marina Alta. Segur que ens copiem allò més interessant. Copiar també és aprendre.)
A la nit, a Bétera, Trobada comarcal per commemorar el 25 d’abril. Organitzen Associació 9 d’octubre de Vilamarxant, l’Ateneu Musical i Cultural de Benaguasil, Consolat de Mar, el Casal Jaume I de Llíria, l’Institut d’estudis Comarcals, la Coordinació pel valencià de la comarca… Amb l’actuació de les Maedéus de l’Alcúdia, amb Toni de l’Hostal (no té pèrdua.)

25.4.2009. Pep Gimeno Botifarra actuarà a Massamagrell. Ho farà també el 24, però aqueixa nit ja està reservada per a les Maedéus a Bétera.
Finalment, l’orquestra FolkSona no actuarà a l’escola, per problemes d’agenda d’alguns membres de l’orquestra. Hem fet molts esforços per reunir-los, però no ha pogut ser. Actuació ajornada.
A la vesprada Maulets, i altres moviments i associacions, convoquen una manifestació a València. Per la llibertat.

[agenda particular de propostes i convocatòries que tenim el propòsit d’anar seguint, si el ritme cardíac no depara cap sorpresa. Tot plegat, per anar fent país, o rogle, que diu Testenguaret que diu Cucarella.]

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.