Del Sud

Crònica d'un llibre

15 de setembre de 2008
2 comentaris

Education for citizenship

“Habrá dos profesores en el aula y se realizará en inglés”. Així, en castellà i visiblement enfadat, el conseller d’Educació del Govern valencià, Alejandro Font de Mora, es dirigia a uns atònits periodistes.

A partir de avui, vora 50.000 estudiants de segon de la ESO viuran una estranya situació. Tindran dos mestres a l’aula; l’un xiuxiuejarà a l’altre els continguts d’una nova assignatura, i l’altre, la traduirà en anglès. En el seu afany de fer la contra a l’Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, la Generalitat ha decidit impartir la nova assignatura en anglès en un clar intent de desprestigiar-la i fer-se notar. De res han servit les crítiques dels sindicats ni de les federacions de pares i mares.

A més, la Conselleria ha decidit variar algun dels seus continguts. D’aquesta manera, els alumnes del País Valencià no estudiaran el mateix temari que els escolars d’altres comunitats ja que el Consell ha volgut evitar qualsevol tipus de “contingut moral”. Així, no es tocaran temes com la homosexualitat, ai las! El nostre benvolgut govern sempre pendent dels nostres xiquets.

I mentre la esquizofrènia s’imposa, molts dels alumnes que tornen hui a les classes ho faran en barracons (i molts no podran matricular-se en valencià). La Generalitat ha demostrat que és capaç de construir un circuit urbà de Formula 1 en tant sols 8 mesos, això sí, alguns instituts continuen en barracons des de fa vuit anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!