El camp de l'Erra

CRÒNICA D'UNS TEMPS TRASMUDATS

UNA ALTRA PRIMAVERA

Ens ha estat donada una altra primavera, doncs au, aprofitem-la. Però com? Com que com? Doncs com sempre, obrint finestres, la típica terrasseta, tancant finestres, encenent el típic focarret de primavera…Això, això ha estat la nevada de Sant Josep. I tornant a obrir les finestres…

I si et refredes jo no en vull saber res. Posar i treure, posar i treure i qui no et diu que després no faci una calor molt, molt. Sí, que sí, que sí, tens raó. Doncs, fort! Perquè t’hi estaves allà en aquella cantonada. Ara no et queixis. No, no és cert que sigui la nevada de Sant Josep. Que no la fa cada any? Cada cinc. Cada deu. Calla i tanca la finestra. Obriu i que tanqui. Olor de resclosit, de florit, de tancat. Que corri, que corri l’aire, però tu no t’hi estiguis. Olor de romàtic. De romàntic. Calleu i mireu on poseu els peus, cony de bassal, cony d’ortiga, cony de formiguer… Amunt, mirant amunt, cap al nord, allà la veureu la nevada de Sant Josep, allà, Puig-llansada, Puigmal, Cadí, Ensija, cony sé. El Canigó. Collons de primavera que sempre comença abans d’hora i no s’està mai quieta i són dies d’anar amb el descapotable, amb la moto, amb la bicicleta, amb la samarreta. Olor de pneumàtic. Dies de portar la música alta, migdies de terrasseta. Després se’n va el sol i tancant finestres i encenent el típic focarret de primavera. Dolor de reumàtic. Doncs com sempre. Com com sempre? Aprofitem-la, doncs. Que ens ha estat donada una altra primavera. Cada any igual. Per sort.



  1. Ramon, no ve a tomb, però sàpigues que a la llista de 15 recomanacions de la llibreria La Central per Sant Jordi el teu llibre figura en primer lloc. Bé, cal afegir que no hi ha cap autor que comenci per A, B, C ni D, però tot i així està molt bé!
  2. No t’ho he dit:  m’encanta aquest experiment , que ja veig a la vida per rail però no he pensat a dir-te, això que fas amb el llenguatge col·loquial , com sempre sense èmfasi, quasi sense puntuar. Per sort. Collons. Genial Ramon, innovador i no et podran comparar a ningú. I és que.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per Ramon Erra | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent