Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Sublim Cézanne

Sublim, el concert ofert pel trio Cézanne a Bétera. Alguns músics d’entre el públic es preguntaven com caram havíem aconseguit de portar aquells tres al poble, i dubtaven que hagués passat de veritat. No sóc cap entés, ho confesse, per això encara m’impresionaven més els comentaris dels professionals. Ni els xiquets, i n’hi havia de tendres, no es movien. Les dues hores de concert (ni fàcil ni senzill), amb els tres joves mestres, Rodrigo Bauzà, Marie-Elisabeth Hecher i Olivier Lloansi, han posat l’auditori de Bétera a l’alçada d’una sala internacional, més enllà dels tòpics, les bandes i alguns detalls que voregen el ridícul: cap representat de l’Ajuntament, el mateix oblit del president de la banda en no convidar els músics de Bétera a l’acte, l’entrada del so del ball dels jubilats, a la planta baixa… Amb tot, els 20 anys de l’Institut han quedat lluïts, amb escreix, amb aquest doble programa, divendres a Benaguasil, amb l’orquestra Consolat de Mar, i avui a Bétera amb el trio Cézanne, que actuaran demà al festival internacional de Peníscola (paga la pena el viatge, si teniu temps). 

Com ha dit, Carles Subiela, en presentar el concert: ‘som al servei d’una comarca que voldríem més culta, i per això continuem treballant amb el mateix deler que el primer dia, vint anys després. 
Encara estic aborronat del concert sobre Brahms i Mendelssohn, explicant-me què ha passat. Tanmateix, sense la col·laboració de molta gent, i en especial d’Andrés Ramos, res no hagués sigut igual. Pel que hem viscut aquest cap de setmana, l’Institut d’Estudis del Camp del Túria ha fet un salt qualitatiu a tenir molt en compte. Malgrat que n’hi ha que ens voldrien muts, o pitjor, d’un estil de vida infinitament més còmode. 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de camp de túria per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent