Terra i llibertat

Autodeterminació - Països Catalans

19 de maig de 2012
4 comentaris

PER LA COHESIÓ SOCIAL, ATUREM EL RACISME

El proper dissabte 26 de maig, a dos quarts de set, a la Plaça Major de Vic,concentració i manifestació contra el racisme, i la canalla franquista-feixista que s’agrupa en la PXC.

Una de les pitjors lacres que hem d’aturar són aquests canalles i criminals de feixistes i racistes. No les persones que desorientades i confuses per la seva situació miserable busquen caps de turc on sigui, sinó aquells ideòlegs i plataformes polítiques que fan senyera del racisme i la xenofòbia, i del populisme més barato per guanyar vots i assolir llurs objectius de neteja ètnica.

A VIC, neix la Plataforma del senyor Anglada, ex-franquista, i finançat pel pitjor i més fastigós de les organitzacions racistes europees. En el cor de la capital central, haurem de mostrar el nostre rebuig clar i contundent.

Però, no ens enganyem, no solament és PXC qui instiga i fa senyera del racisme, quan convè fins i tot hem escoltat certs sectors del PSC fer de la demagògia populista xenòfoba senyera electoral, evidentment passant pels de CiU, i llurs discursets sobre els deures, i la integració a les tradicions i a la pàtria, per cert una pàtria que no respecten ells ni pel forro, sobretot perquè no respecten la seva població diversa, i múltiple.

Les retallades, les polítiques d’exclusió social que es practiquen a partir dels dogmes ultralliberals i d’aixopluc dels especuladors bursàtils.., tota aquesta política i ideologia economicista és precisament el brou on es cou l’aliment de les miserables campanyes xenòfobes dels racistes.

També les actuacions policials conduïdes pels nostres estimats convergents amb Felip Puig al capdavant: identificacions habituals de persones aparentement estrangeres, persecució dels tops mantes, pressió continuada sobre les persones i col.lectius diversos ….I a això cal afegir les actituds discriminadores i de poc respecte cap a la població immigrada dels aparells i instàncies de les Administracions públiques estatals, en fin, tot un reguitzell de pràctiques (els CIE, centres d’internament d’estrangers), actituds i maneres que són el marc d’on sorgeixen moltes mostres de rebuig cap als estrangers, i de simpatia cap al racisme polític i organitzat.

Per tant, són totes aquestes polítiques, actituds, i expressions a les que cal oposar-se per combatre el racisme i la xenofòbia, i impulsar polítiques populars i públiques que plantin cara a les posicions populistes de dretes, i al neo-racisme europeu.

  1. Es conscient que la seva animadversió compulsiva  a Convergència (i, el que és pitjor, el seu odi histèric i, molt sovint, demagògic, contra els qui  aquest partit el hi sembla una bona possibilitat ) et pot conduir al racisme?.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!