Terra i llibertat

Autodeterminació - Països Catalans

8 d'octubre de 2011
5 comentaris

TOT CONSTRUINT UNA NOVA CULTURA DE LA GESTIÓ DE L’AIGUA

Nova etapa política, nova ofensiva dels depredadors de recursos.

No en tenen prou els malfactors¡¡, i amb excuses mil, amb excuses absurdes, de vegades autonomistes, no hi ha deturador per les agressions contra la terra, les aigües, el cel, els animals, i per suposat, no hi ha deturador de les agressions contra la humanitat.

No és capitalisme, ni comunisme, ni socialisme, ni ecologisme….els ismes s’han acabat ja en aquesta fase de la història; cal una perspectiva nova, de civilització renovada, que entengui que la totalitat té un sentit, i està tot interconectat…., que l’univers és un, i que les agressions a l’aigua són agressions als humans.

Una nova cultura de l’aigua implica i comporta respecte i humilitat davant de la natura. Els humans no som la mesura de les coses; no som el centre del cosmos, sinó una miserable part de pols d’estels, entre d’altres coses, no ens creiem totpoderosos per arribar a malmetre-ho tot. Cal una perspectiva de llarga durada, i no de curt termini, com en tot, com en la gestió de la misèria a què ens sotmet la situació conjuntural per la que passem.

Amb intel.ligència i saviesa ens en sortirem, les passarem magres però….

Comunicat de la Plataforma en Defensa de l’Ebre sobre el debat de política general al Parlament catalunyès

 Reunida la Plataforma en Defensa de l’Ebre per valorar la sessió de control del govern català que s´ha fet avui, hem acordat:

 1) Estem preocupats pel rebuig que es va fer en el debat del divendres passat, sobre política general, de dues resolucions que rebutjaven els transvasaments de l’Ebre i demanaven que el govern català pressionés per fitxar el cabal mediambiental del tram final de l’Ebre i del Segre.

 2) Hem vist en bons ulls l’intent de redreçar la situació per part dels diputats ebrencs en la pregunta realitzada en la sessió de control d’avui dia 5 d’octubre.

 3) Ens ha sorprès que la resposta no hagi estat del President Más sinó del conseller Recoder. No volem pensar que la problemàtica de l’Ebre i la gent de les TTE és de tan poca importància que no es mereix una resposta o unes declaracions del President. Amb el tema dels transvasaments tenim molt en joc i cal moviments importants i clars des del nostre govern. Esperàvem una resposta amb la mateixa importància institucional que els altres moviments que s’han fet sobre el tema des dels altres “parts interessats”.

4) Volem manifestar el nostre desacord en la resposta del conseller ja que ha evitat entrar en el fons de la qüestió i ha estat inconcret i poc involucrat en la resposta. Han quedat a l’aire moltes incerteses; per exemple, quines accions pensen fer per solucionar els problemes de l’Ebre i els cabals?

5) Hem de remarcar en la contradicció que ha sortit en l’exposició de la pregunta, que des de Convergència i Unió es reivindica el canal Xerta-Senia quan en realitat és el tub de conducció de l’aigua de l’Ebre cap a Castelló.

6) Conscients de que estem en període electoral i que es pot crear molta confusió sobre el tema, afirmem que els transvasaments estan en marxa i són els tubs que es denominen canals Xerta-Senia i Segarra-Garrigues, i que no hi ha cap intenció d’assignar un cabal ambiental pel manteniment del Delta.

Motius que ens fan pensar que una vegada més les Terres de l’Ebre serem utilitzades com a moneda de canvi, cosa que des de la Plataforma en Defensa de l’Ebre no estem disposats a tolerar.

Demanem a la societat ebrenca que no caigue en el joc que ens volen involucrar i a seguir atents a l’evolució dels esdeveniments ja que en el RIU ens va el futur.

Terres de l’Ebre, 5 d’octubre de 2011

 

  1. L’aigua és l’energia més renovable i sostenible, per tant cal aprofitar-la al màxim sense abusar i crear una xarxa d’autovies de l’aigua europea, d’interés general i ecològic alhora.

    L’aigua és renovable i sostenible que qualsevòl altra xarxa, que la pròpia xarxa de carreteres, que les xarxes de ferrocarrils, que les xarxes d’aerports, que les xarxes de comunicació i radioelèctriques, que les xarxes d’enèrgies de centrals nuclears o térmiques, que les xarxes de gaseoductes o del petroli, …

    Cal una xarxa d’autovies de l’aigua que serveixca per a regular els fluxes d’aigua i des del respecte als cabdals ecologics, on es puga regular alhora  de forma preventiva en època d’inundacions i desbordaments com tractar d’aprofitar-la en temps de sequera i crear energia renovable hidroèlectrica.

    I tanmateix aprofitar l’aigua dolça per a que a través de l’activitat humana creant una interacció més positiva amb el medi, i tanmateix amb el cultiu de l’arboricultura i silvicultura per a frenar la desertització, per interactuar en el clima i frenar la deforestació dels darrers pulmons verds alhora, que són els que reciclen les emissions contaminants de CO2, el calentament global, el desglaçament dels pols i l’augment del nivell del mar a nivell global. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!