Adam Majó

Xuts a pals

5 de juliol de 2012
0 comentaris

Més arbres

Estudis diversos assenyalen el què intuïtivament ja sabem, que a l’estiu la presència d’arbres en una ciutat en redueix significativament la temperatura ambient. Però no és només per apaivagar la calor xafogosa de l’estiu manresà, que necessitem més arbres, sinó també per suavitzar i fer més amable l’aspecte de determinats carrers i places. Deia, l’altre dia, l’arquitecte contractat per l’Ajuntament per redactar el nou POUM, que pels que venen de fora, com ell, les entrades de Manresa resulten especialment dures i poc acollidores, amb edificis alts, voreres estretes, molts cotxes i gens de verd (penseu amb la Carretera de Vic, la de Cardona o el carrer Barcelona, per exemple). 

Cada any, a l’hivern, quan els arbres “dormen”, l’Ajuntament inicia la  campanya de replantació dedicada a reposar els arbres morts i, eventualment, a plantar-ne en llocs on no n’hi havia cap. Aquest any se n’han plantat 100 de justos (segons la regidoria), però el nombre d’arbres morts a la via pública i en parcs de la ciutat és molt superior. N’hi ha dotzenes, al nou Parc del Cardener, al Passeig del Riu,  al parc de la Balconada, als Ametllers, a la Plaça de la Reforma, al Parc Vila-Closas, als Dolors…Per fer-la ben feta, la campanya de replantació hauria de ser molt més extensa que  la d’enguany.

Algú pot considerar que aquesta és una despesa supèrfula, que hi ha urgències socials més importants. Però pensem-hi, qui fa servir els parcs i places de la ciutat? Qui es desplaça a peu? Qui es beneficiarà de viure en una ciutat més verda i acollidora? Tothom, d’acord, però sobretot els que no tenen casa amb jardí, ni segona residència, ni poden marxar de vacances. Millorar, per tant, la qualitat i el verd de places, carrers i parcs és, també, fer política social i redistributiva. És per això que des de la CUP volem ajudar a l’Ajuntament a millorar la campanya de l’any que ve i, alhora, demostrar-li que els veïns i veïnes de la ciutat no som indiferents a l’aspecte i la qualitat dels nostres espais públics. Per fer-ho hem creat un web http://arbresmanresa.org/ oberta a totes les propostes i reclamacions.

 

Terra d’escudella
03.12.2013 | 2.44
Aquí no funcionaria…
08.01.2015 | 12.58

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.