Adam Majó

Xuts a pals

2 de setembre de 2012
16 comentaris

La unitat està sobrevalorada

Passa en molts altres àmbits de la vida i de la política, però en el cas concret de l’independentisme les crides i demandes d’unitat, d’oblidar divergències i anar tots a la una, són una constant. I és lògic, perquè els obstacles que ens separen d’aquest objectiu concret, la Repúblca Catalana, no són ni pocs ni menors i, per tant, una certa coordianció que ens permeti sumar forces en moments clau és imprescindible.

Ara bé, d’aquí a proposar, com es fa cada dos per tres, que les diferents forces polítiques independentistes es dissolguin en entitats, manifestacions o candidatures unitàries, hi ha un pas, des del meu punt de vista, del tot excessiu. 

En aquest sentit, cal recordar que l’actual situació de col·lapse econòmic i d’agreujament de les condicions de vida de la gent que vivim en aquest país té molt a veure amb la nostra inclusió en aquest projecte fallit i depredador anomenat Regne d’Espanya, per això n’hem de sortir, com abans millor; però té a veure, també, amb una crisis general d’un determinat model productiu, econòmic i social, el capitalisme, d’abast supranacional i enfront al qual les respostes i actituds són clarament diverses. Cal evitar disputes personalistes i fer un cert esforç per no convertir el matís en una escissió, d’acord, però faríem un flac favor a la causa de l’alliberament nacional si amaguéssim la pluralitat de plantejaments socials i polítics que existeixen a la nostra societat. Els independentistes tenim dret a sumar-nos al projecte polític que millor s’adigui a la nostra manera de veure el món més enllà de la qüestió cabdal de l’adscripció estatal. De fet, si el què volem és, precisament, ser un país  diguem-ne normal, no té cap sentit amagar el què aquí i arreu és un fet, la contraposició de propostes polítiques que representen interessos i sectors socials diversos. Però és que, a més, la millor manera de fer créixer la base social de l’independentisme és precisament aquesta, oferint als catalans i catalanes tot l’espectre ideològic que aquesta mateixa societat reclamaria i reclamarà quan ja tinguem bandera a la ONU. És per tot això que l’esquerra independentista, i la gent de la CUP més concretament, treballa i treballarà en espais independentistes amplis, com Manresa decideix o Manresa per la Independència, per posar exemples propers, però sense amagar ni aparcar la distància que ens separa d’altres forces polítiques que també diuen estar a favor de la Independència. Per això el proper 11 de setembre ens manifestarem per la Independència, com sempre hem fet, però també ho farem per la justícia social i contra un model de societat i d’economia que considerem francament millorable. I això potser no ens farà més patriotes que la resta, però tampoc menys.

 

Berga Intramuralla
16.05.2018 | 2.06
El baixador
27.02.2013 | 12.43

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Crec que qüestionar el patriotisme de la CUP a aquestes alçades, és ridícul. Pel que fa a l’objectiu de la unitat, cal separar la unitat com a fita de la unitat com a instrument. La unitat de les forces independentistes hauria de ser un instrument per a assolir la Independència, i no té perquè impedir la pluralitat de criteris en matèria econòmica o social. “Unitat” no vol dir fusió de partits (com és Izquierda Unida), ni federació de partits (com és CiU), ni tan sols vol dir plataforma electoral (com és Bildu). “Unitat” pot voler dir que de 4 forces independentistes es comprometen a presentar-se només 1 a la circumscripció de Barcelona, 1 a la de Girona, 1 a la de Lleida i 1 a la de Tarragona. I es demana el vot per a la candidatura (en singular) que es presenti a la circumscripció on vota cadascú. Es fa la campanya conjunta per a aprofitar la presència al territori, es conserven les diferències ideològiques, i se signa un pacte de no-agressió entre elles. Així cada partit manté la seva idiosincràsia, i es trenca una maledicció: La que demostra que de cara a la Independència, la multiplicitat de forces independentistes no serveix de res si no és capaç de traduir en escons el suport social a la causa. 
  2. Un clam que hi ha al carrer és la queixa i desilusió de la divisió independentista. La unió pot ser per aconseguir la independència, per tant temporal, i després el poble triarà la força política que l’inspiri més confiança per encapçalar el govern del nou estat. Tan recargolats som que ni per la diada nacional, un puto dia a l’any, som capaços d’anar junts? Això ho trobo d’una inmaduresa política de grans proporcions, i crec que per això l’electorat vota el que vota més l’abstènció. Perdoneu, però…
  3. You get much better results in the long term final you can use to help you lancel maintain your good relationship with various yahoo and google. You should try to sac lancel find results that are both stable and consistent instead of just quick fixes to your questions. 
  4. You’ll be able to tackle your back linking on your Cheap UGG Boots Web-site as well as perfecting certain items. This is really definitely not a esoteric theme that’s only uggs on sale well-known by a few, many entrepreneurs probably don’t even think about it a great deal. So get to be able to here report and discover a great deal on them.  
  5. By means of connecting the internal Uggs On Sale web pages on the cheap uggs Web-site, you might be actually supplying a strong optimistic transmission for you to The search engines. Should you link http://www.lowercostugg.com webpages which have been really not totally applicable as compared to that may cause difficulty with rating. How you will start making this occur depends on an individual, plus people choose to utilize particular plug-ins that make this specific less complicated.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.