Adam Majó

Xuts a pals

6 de març de 2014
3 comentaris

La CUP a les eleccions europees. Cinc raons.

Pico ferro fred, en soc conscient, la decisió ja està presa. Tot i així, m’ha vingut de gust deixar per escrit les raons per les quals crec que la CUP faria bé d’acceptar la proposta de EH Bildu i participar plegats a les eleccions europees.

1. Com sempre, per aprofitar la campanya per explicar els perjudicis que comporta la pertinença a la UE tal com actualment estpà concebuda. Si no ens presentem la nostra veu es sentirà molt més fluixeta.

 2. Per tenir opció d’influir en alguna de les decisions que es prenen a Brussel·les i que afecten als Països Catalans. Per mirar de tombar el PHN i salvar l’Ebre, per exemple.

 3. Per solidaritat amb el procés de pau a EH i ajudar a treure els presos i preses. L’esquerra abertzale necessita, una vegada més, la nostra ajuda.

 4. Per no perdre ni un sol vot independentista en unes eleccions en les quals, no ho dubteu, es comptaran els vots en clau de suport al referèndum del proper 9 de novembre.

 5. Al segle XX no hi ha moviment independentista i/o revolucionari al món que no prioritzi la internacionalització del seu conflicte i no aprofiti tots els recursos al seu abast per explicar-se a l’exterior i mirar de contrarestar la propaganda de l’enemic. Renunciar a una oficina parlamentària a Brussel·les, ni que sigui compartida, amb tota la capacitat que aquesta tindria per arribar a sectors diversos de l’esquerra europea i als mitjans de comunicació del continent en general em sembla un error dels greus. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. Estratègies per poder participar en aquestes eleccions ….. Personalment no m’agrada que les CUP entrin en aquestes eleccions amb Bildu. Quan dius que els hem de recolzar, quan ho han fet ells i elles per Catalunya o per qualsevol altre poble que lluita, de manera diferent, per les seves llibertats ? Mai.
  Recordo les primeres eleccions d’aquest país, 1977, i com ERC es va afegir a la llista del PTE (Partido del Trabejo de España) per poder entrar-hi. 
   
 2. Aquest comentari no vol entrar en el que faci la CUP (no en sóc membre, ni els penso votar).

  Jo sempre votava a l’esquerra abertzale (fins i tot quan les seves llistes eren foratigades per l’Estat espanyol -vot nul, en diuen-). Fins que un dia, en plena campanya electoral al Principat de Catalunya, un dels seus màxims dirigents (extorero, per més senyes) va dir que l’atemptat a l’Hipercor no tindria cap efecte sobre els resultats a Catalunya, ja que la gent no votava en clau “sentimental”. Desprès de sentir aquesta animalada, i que no s’haguès desdit, els vaig deixar de votar. No puc destriar una elecció amb la meva visió moral.

  Referent al seu punt 3, potser caldrià que ells mateixos s’ajudesin una mica més (demanant perdó pel dolor infringit, per exemple). I fent-se solidaris amb les víctimes, ja siguin directes o indirectes.

  Atentament

 3. Jo soc partidari que la CUP bagi a les eleccions europees, pero no al costat de Bildu i de qualsevol altra marca de l’esquerra abertzale. Aquesta colla de poca vergonyes encara es l’hora que han de demanar perdo de l’atemptat de Hipercor. Per cert jo baig votat aquella vegada a HB. La CUP hi ha d’anar SI, pero la CUP ha de participar-hi amb d’altres organitzacions politiques solidaries amb el proces d’autodeterminació de totes les nacions. No em de fer seguidisme de res ni de ningú i menys amb l’esquerra abertzale. Mai ens han ajudat sino tot el contrari i sino podeu preguntar els independentistes
  de l’epoca dels anys ’80 i ’90 i us podran donar un munt d’exemples negatius
  del compartament que baren tenir ells cap a l’independentisme català. Crec que cal anar-hi per denunciar aquesta Europa del capital representada per la troika, el BCE i les grans empreses que fomentant, l’atur, la desigualtat i la miseria economica en el conjunt del continent. L’Europa dels estats que de moment no deixa exercir el dret a l’autodeterminació a les nacions que lliuten pel seu alliberament nacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.