Adam Majó

Xuts a pals

24 de juliol de 2015
20 comentaris

Carta oberta a Teresa Forcades

Hola Teresa,

 

Personalitzo en tu perquè ets una cara pública, però faig extensiva aquesta carta a tots aquells que creieu que la independència dels Països Catalans o de Catalunya pot ser una immillorable oportunitat per començar de nou, per iniciar això que en diem un procés constituent, però que malgrat això doneu suport actiu a l’acord entre ICV, EUiA i Podemos per fer una llista a les eleccions del proper 27 de setembre. T’he escoltat en més d’una ocasió i no dubto que la teva aposta per la independència és sincera i reflexionada. Tampoc tinc cap dubte que ets conscient de les enormes dificultats que com a poble hem tingut, tenim i tindrem per exercir aquest dret elemental que és el dret a decidir si, en un món d’Estats, en volem un de propi o no. I estic segur que saps, perquè ningú s’atreveix a negar-ho, que en els darrers 300 anys l’opció de la independència, de crear una república catalana, no havia tingut mai tant suport com el que té ara. Una bona part de la gent d’aquest país s’ha tret del damunt la por acumulada de tants segles de règims autoritaris i uniformitzadors i s’ha atrevit a dir en veu alta que d’aquest Regne i d’aquest Estat ja no n’espera res de bo i que vol defensar el dret a decidir de la única manera possible, exercint-lo. I saps, evidentment, que des que va començar això que anomenem el Procés -ara fa 5 anys, amb la manifestació contra la sentència del TC- s’ha provat de moltes maneres poder convocar un referèndum acordat amb l’Estat i dins del marc de la seva legalitat però sempre s’ha topat amb la  manca de voluntat tant del govern, com dels tribunals com, m’atreviria a dir, de la societat espanyola. Arribats a aquest punt es planteja exercir aquest dret democràtic de la forma  més difícilment impugnable per l’Estat i els seus tribunals, convertint unes eleccions al parlament en unes eleccions en les quals els partits que hi participen portin en el seu programa un determinat posicionament favorable o contrari a la Independència. Unes eleccions plebiscitàries que, recordem-ho, no taparan la resta de debats que com a societat tenim plantejats, per això els independentistes hi anirem a través de més d’una llista i amb perspectives ideològiques diverses (enfrontades, fins i tot).

Sabent tot això com segur que saps, costa d’entedre que impulsis una proposta electoral que, precisament, pretèn arraconar el debat sobre la independència i, el què és pitjor, ajornar sine die l’exercici del dret a l’autodeterminació. Amb un discurs menys bel·ligerant i aparentment més comprensiu que el dels partits obertament unionistes, aquesta candidatura comparteix l’objectiu  de desactivar el caràcter plebiscitari d’aquestes eleccions en no posicionar-se sobre la qüestió que les ha provocat. Deixant per més endavant, però sense concretar ni quan ni com, l’exercici del dret a decidir us convertiríeu en el millor aliat dels que no volen que l’exercim mai, entre ells,  prou que ho saps, les grans corporacions i monopolis i la dreta oligàrquica més reaccionària, la pitjor cara del capitalisme, en definitiva.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Teresa: T’he seguit, fet costat, adherit al Procés Constituent………. però ara no t’entenc. Amb la teva actitut no ajudes el que has defensat sempre ans el contrari. Vares precipitar-te en la decisiò i crec que ho saps. Els que et seguim, respectem, apreciem i no “et fem la pilota” et demanem que rectifiquis.
   Quan vares pendre la dolorosa decidiÓ de deixat el convent (temporalment) el decorat era un altre i vaig empatitzar amb tu encara que no hi estava d’acord. Avui les coses son diferents i amb la teva ajuda, ets una lìder, encara millorarien.
   Au va, ajuda’ns. Una abraçada

 1. Sempre m’ha semblat estranbótic, d’ençà que m’en vaig, enterar, que la benedictina Teresa Forcades, voles anar amb una candidatura que no portès en el seu programa, de totes totes, i ven clar, que lluitaba rabiosament per l’INDEPENDDENCIA. CREC QUE RECTIFICARÀ I FARÀ COSTAT A LES C U P . I no pasa res, rectificar es de sabis.

 2. Tinc la sensació que PC han fet tard a tot arreu i si volen prendre part al 27S hauran de presentar-se pel seu compte erosionanat el conjunt independentista. Si és així, un trist final només degut als egos descomunals dels seus dos líders.

 3. Potser dona suport a ICV – Podem per que la seva prioritat està en l’àmbit social i no com vosaltres que sou capaços de pactar amb la dreta catalana mes reaccionaria per aconseguir la independència, això si, si l’aconseguiu un cop governin els Arturs Mas i Pujols ja els podreu donar suport en contra de les classes mes populars.

  1. Sergi, doncs serà que no vas veure la presentació de la llista junts pel si, on gran part del discurs del Romeva va consistir en mesures molt concretes en l’àmbit social… serà que els indepes d’esquerres han convençut als dretosos aquests que estàs criticant? serà que aquests dretosos ara resulta que es preocupen per els més desfavorits? sigui com sigui, hauriem de començar a oblidar-nos dels “clixes” de tota la vida i jutjar als polítics pel que fan, no pel que diuen que faran…

  2. Amb la dreta catalana i amb el mateix dimoni si fos el cas. Ens veiem capacitats per fer una societat millor…a Catalunya. A España s’ha demostrat que és impossible, només cal fer una mica de turisme per la pell de toro i adonar-se’n. Es pot ser tot l’anticapitalista i, fins i tot, àcrata que es vulgui; però avui, a Catalunya, no votar independència és no voler obrir l’única porta que tenim per intentar millorar la societat.

  3. Faig poc turisme per Espanya, però la darrera vegada que ho vaig fer (Segovia, Burgos, Salamanca…), passant per Galiza, vaig poder comprovar que la qualitat de vida era bona i els pobles i ciutats bastant més nets que a ca nostra (començant pels excrements de gos).

   Sobre l’odi que ens tenen, crec que és cosa de mentalitats (i veinatge). El mateix que la fòbia a França que alguns tenen per aquí.

   Respecte a la Forcades i a l’Oliveres, crec que se n’ha parlat massa d’aquest producte mediàtic nacionalcatòlic.

   Atentament, i bona setmana

 4. PC és l’aliat natural de les CUP. La Teresa i l’Arcadi farien un gran bé a l’esquerra alternativa d’aquest país si anessin junts. Els cupaires vénen de picar pedra durant molts anys, i estan disposats a jugar-se-la per desobeïr, mentre que el partit dels cercles és un producte de consum ràpid promocionat per certes cadenes privades, amb un discurs tacticista i variable segons el lloc i el moment. Hi ha molta més veritat en David Fernandez que en Pablo Iglesias, això ho veu qualsevol amb un mínim d’empatia.

 5. El primer cop que vaig escoltar a Teresa Forcades em va impactar. Una veu diferent demanant la independència a més a més d’una revolució contra el capitalisme. Era el programa Singulars.
  Però últimament m’ha decebut. Traspua tan odi contra Mas, com quan Joan Herrera obra la boca, que això li ha fet parar l’empenta que tenia. És trist que en lloc d’il·lusionar amb projectes clars i concrets, aquest grup integrat per Podemos i Iniciativa només es dediquen a despotricar contra el capitalisme i en Mas.
  Las CUP tenen la formula per qui no vol anar de bracet amb en Mas. Independència per canviar-ho tot. Quan tinguem les regnes del país, llavors parlem de com les conduïm.

 6. No ser si no ser res però, tot plegat amb resulta incomoda ,per posar un adjectiu.
  Soc catalana -independentista-i fins i tot separatista si aixo representa separar-nos de España .
  Pero desde el temps de en Josep-Lluís Carod Rovira, esquerra no es el que era,molt il·lustrat, molt llegit ,però no te empatia el Oriol Junqueres i clar tots els esquemes ,en el meu cas, trencats .
  Que voleu que voti ? tots per que ? si guanyem sortira en Mas com a president ?
  dons jo no vull al Sr.Mas de president ,no amb mereix confiança i no votaré amb el sentiment de fer un be al meu país .
  Suposo que com jo som molt els que pensem aixi i si el Sr,Romeva i companya no fan un esforç per aclarir-nos tot aquest envolic ,serem molts els desevuts

  1. Tens una alternativa: votar la CUP. Així compleixes el que valores més: no van amb el Sr. Mas ni amb el Sr. Junqueras, no són de dretes, són independentistes i d’esquerres i estan a favor del procés i s’afegiran al Sí.
   No sé si us n’adoneu, però el que es pretén és fer el referendum que mai ens van deixar fer i passa per endavant el tema sobiranista, que si s’assoleix, per descomptat que el tema social el podrem resoldre perquè tindrem la manera de fer-ho.
   Crec que ara s’hauria de deixar de banda temes com les afinitats a les persones i pensar en el país. És després que podrem triar més que mai, com voldrem que ens governin.

  2. Abans de discutir com ha de ser la casa, si àtic, dúplex o planta baixa, cal COMPRAR EL TERRENY.
   Estem discutint si posarem quadres o estores i si pintarem de verd o de groc, quan ho hàgim decidit, el terreny ja no estarà a la venda, i a seguir 300 anys més igual com fins ara, però si més no, sabrem com volíem que fos la casa, que MAI no tindrem.
   Felicitats!

  3. Totalment d’acord, Martí. La independència és el primer pas de la resta de la nostra vida. Mai podrem estar pitjor que estem ara sota l’opresió espanyola. Sabeu d’algun país sudamericà o Cuba o Filipines que hagin demanat a espanya de tornar a estar sota el seu domini?.
   Maresmenca: si després de ser independentista, segons dius …no votes independència, en què et diferencies de la Camacho, del Rivera i del Duran?. Encara que no t’agradi el Mas, és un gran actiu actualment i sempre podrem triar un altre a les properes eleccions (que no trigaran gaire a celebrar-se si aconseguim ser lliures)

 7. Te el problema d’una determinada esquerra que li pesa mes una especie d’odi o d’esperit de revenja respecta al sector “B” que l’amor a la pàtria (sector”A”) vista de conjunt. Es molt de lamentar aquesta dualitat que deu esta justificada per determinats patiments, frustracions personals o pels motius que sigui. En el seu cas, sortir del convent no sembla que li hagi suposat tenir millor perspectiva, bo i que la de Montserrat era prou bona . Deu tenir mals informadors. Es una llàstima perquè es una dona intel·ligent i podria ajudar a fer feina. Diria el mateix de l’Arcadi Oliveres. Llàstima que no acabin d’engranar en la realitat del país.

 8. Em pregunto si no és l’oportunisme que mou la Teresa Forcades i en menys magnitud l’Arcadi Oliveres. Van intentar aprofitar l’auge independentista per atraure suport, però sempre cap a la seva banda (Procés Constituent) inventant-se tota mena d’excuses per no ajuntar-se amb els altres grups, concretament l’ANC i Òmnium fent feina, no destruint. A mesura que avançava el procés feien moltes pifiades, la més gran, per la part de la monja, posar en evidència que era més fort el seu odi cap a l’Artur Mas que el seu desig de independència per Catalunya.
  En certa manera és tràgica la situació en què es troben. D’una banda han deixat passar el tren de la llista unitària i ara potser ja és massa tard per trobar-hi un lloc -que molt fàcilment haguessin pogut tenir. Tanmateix, no crec que si se’ls oferís l’agafessin; un dels passatgers és el president de la Generalitat, persona non grata, segons la seva manera de pensar.
  L’afany de figurar ha portat als dos líders de PC a un carreró sense sortida. El seu moviment es disgrega i molts membres marxen decebuts. Finalment, com a UDC, se’ls hi ha vist el llautó.

 9. Dubtar sobre si no m’agrada tal persona o tal altre, en aquests moments és dubtar sobre si es vol o no la independència, anem tots junts i després ja decidirem com volem que vagi el NOSTRE pais. O preferim que segueixin manant-nos des de Madrid?

 10. Tinc la sensació que Procés Constituent, PC, han estat massa temps parlant de futur, crec que tenien de parlar molt més del present, aviat parlaran del passat. Tant de bo que Teresa Forcades i PC vinguessin a la CUP!!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.