Adam Majó

Xuts a pals

10 de juliol de 2008
0 comentaris

Ja ho deiem

Faré com a la tele, que a l’estiu tiben de programes vells, i repassaré vells escrits per veure si conserven on no validesa. Aquest és del manifest que varem fer aquí a Manresa l’any 2005, per l’11 de setembre.
(…) I més ara, quan l’interminable procés de reforma de l’Estatut de Catalunya sembla que serà un fracàs.(…)
Poden passar dues coses: Que els partits representats al Parlament de Catalunya presentin un Estatut que no suposi cap millora substancial en el reconeixement de la nació catalana ni en la possibilitat d’avançar cap a una societat més justa i lliure; o que finalment el text si que suposi un avenç real però que aleshores una institució forània, el tribunal constitucional o el Parlament espanyol, n’impedeixin la seva aprovació.
En els dos casos, només hi haurem sortit guanyant en clarificació. Quan ens diuen que determinades demandes no hi caben a l’estatut, no perquè no siguin positives pel país i la gent que hi vivim, sinó perquè no són constitucionals, ens estan dient, més clar que mai, que aquesta constitució no ens convé. I quan ens diuen que si fem un estatut que no agrada als espanyols no ens l’aprovaran, ens estan recordant, clarament, que la submissió a Espanya és un obstacle a superar si volem construïr un país millor per a tots i totes.
Un cop més els fets ens donen la raó als independentistes. Però amb això no en tenim prou. Un cop constatat el problema, la manca de sobirania i la impossibilitat d’avençar en el marc de la legalitat estricte, el què cal és donar respostes. Cal construïr un moviment ampli que impulsi un procés d’autodeterminació que ens permeti escollir lliure i democràticament el nostre futur.
Per tot això, en el marc de la diada de l’11 de setembre, volem fer una crida pública al compromís, des dels llocs de treball i d’ensenyament, des dels barris, pobles i comarques, des de clubs i entitats de tota mena, en defensa de la terra i la gent que hi vivim. Implicant-nos en els problemes concrets i immediats però sense perdre mai de vista l’horiotzó necessari: l’Independència i el Socialisme.

AJM, CUP i Maulets. El Bages. Setembre del 2005.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.