Anirem al Fossar

El fossar de les Moreres, allà on hi ha enterrats els lluitadors del 1714, es converteix cada any, per la diada nacional!, en la fira de l’adhesiu, la pancarta i la samarreta.  El míting del passeig del Born l’organitza una gent que no se sap ben bé quí són ni a quí representen. La PDD es divideix, i mentre un sector es fa un embolic amb l’estatut que no el volen però el defensem, l’altre, en nom de la coherència independentista, acudeix a la justícia  espanyola per resoldre el contenciós. La mani de la tarda l’ha acabat convocant un compendi d’entitats –almenys algú pren l’iniciativa- perquè cada cop hi ha menys independentistes que s’identifiquin amb ERC, però tampoc ha sortit cap força política capaç d’ocupar, amb cara i ulls, l’espai que Esquerra s’entesta en abandonar. Els d’Endavant i els de l’MDT persisteixen en no posar-se d’acord a treballar plegats. I els meus, la gent de la CUP, se’n van a la mani de Girona perquè diuen que és més maca i menys complicada. Senyors!, i senyores,  el dia 11 de Setembre de 1714 les muralles que les  tropes felipistes van prendre a l’assalt foren les de Barcelona, és allà on toca anar i manifestar-nos.
En política, i a la vida, els símbols i els rituals són importants. Ens en podem riure, sempre que calgui, fins i tot els podem abandonar quan ja no ens serveixin, però mentre ens seguin útils, hem d’anar molt en compte a no devaluar-los alegrament nosaltres mateixos.
 Ja se que tard o d’hora deixarem l’adolescència enrera, ens prendrem la vida, i la lluita, seriosament i guanyarem, segur.  Mentre tant permeteu-me que aquest any l’estelada d’aquest bloc la porti el personatge més popular entre les noies de l’insti de quan jo feia BUP i vaig anar a la primera mani de l’11. M’ho vaig passar molt bé. Fa 22 anys.  

Ens veiem el Fossar.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *