Compromís per la Sobirania. Resultats dels contactes mantinguts amb els grups polítics.

El passat 18 de juny, Acte de Sobirania vàrem lliurar la Carta oberta a les nostres institucions als diputats i diputades del Parlament de Catalunya, per demanar-los si estaven disposats a fer l’Acte de Sobirania que els reclamàvem a la Carta oberta, i els instàvem a donar-nos una resposta el dissabte 27 de juny.
El 27 de juny, al final de la nostra Marxa, 10 parlamentaris—8 del grup d’ERC i 2 de CiU— ens van rebre davant del Parlament, on els vam lliurar la carta amb el Compromís per la Sobirania. Els 8 diputats presents d’ERC la van signar; els 2 de CiU ens van dir que la considerarien. 
El dia 29 de juny vàrem portar al Parlament de Catalunya les cartes amb el Compromís per la Sobirania, personalitzades per cadascun dels parlamentaris, llevat dels 10 als que se’ls havia lliurat personalment 2 dies abans.

Des d’aquell moment hem tingut contactes amb els diversos grups polítics. Aquests en són els resultats fins ara: 

 • El grup parlamentari de ICV-EUiA, ens van respondre per carta que els seus objectius “passen, com vosaltres bé sabeu, pel desplegament de l’Estatut i la seva renovació en un sentit federalista. L’Estatut és el camí, però no l’horitzó. El catalanisme ha de ser el motor de la construcció federal de l’Estat” i, en conseqüència, no van signar.
   
 • El grup parlamentari d’ERC, verbalment, ens han manifestat que signarien. De moment hem rebut una novena signatura.
   
 • Quant al grup parlamentari de CiU, i després de donar el compromís al dos parlamentaris el dia 27 de juny, i d’altres converses mantingudes, estem a l’espera de la seva resposta. 
   
 • Dels grups parlamentaris del PSC-Ciutadans pel Canvi, el PP i del Grup Mixt, no n’hem rebut cap resposta. 
   
 • També estem en contacte amb altres grups polítics per conèixer si els seus futurs candidats estarien disposats a signar el Compromís.

 Continuarem fent un seguiment d’aquells que han signat.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *