Punt de partida, la marxa cap al Parlament. Punt d’arribada, la independència

Capçalera de la marxa

Aquest dissabte passat vàrem anar al Parlament per saber si algun dels nostres representants electes estan disposats a fer un Acte de Sobirania que permeti al Parlament de Catalunya proclamar la necessitat i la voluntat d’arribar a la independència. Ahir només ens van rebre 10 diputats, 8 d’ERC i 2 de CiU. Els primers van signar el seu compromís individual, i els dos últims no van signar i van contestar que ho havien de consultar amb la resta del grup parlamentari.

Som conscients que, tant el nombre de manifestants que ens vàrem comprometre a treballar per a la independència de Catalunya, com el nombre de parlamentaris que també ho van fer, és encara reduït, però, en tot cas, aquest dissabte es va obrir una primera escletxa independentista en el nostre Parlament. Ens queda encara molta feina per fer i molt camí per caminar. La travessa serà llarga i no gens fàcil. En som conscients, però això no ens farà defallir. 


Tant l’acte del dia 11 com el del 27 han suposat un punt d’inflexió important. Han permès fer visible i públic, per part de la societat civil, allò que el fracàs de tot el procés estatutari ha anat fent evident: que la via estatutària és morta

Ara ja ho hem dit alt i clar. Ja som uns quants milers de catalans compromesos públicament a avançar per la via de la independència. 


Des d’Acte de Sobirania ens comprometem a continuar treballant perquè, dia rere dia, el nombre de compromesos vagi augmentant fins a fer possible que dins del Parlament hi tinguem el nombre de diputats suficients per declarar unilateralment la independència de Catalunya. 


L’acció del 27 ha estat un punt de partida, però l’objectiu és clar i assolible. per això caldrà que, des de la societat civil, continuem treballant per la llibertat de la nació catalana.


 

UN PAÍS LLIURE, UN PAÍS MILLOR 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *