9 de febrer de 2009
Sense categoria
0 comentaris

Comunicat de l?Acció (3)

Benvolguts compatriotes:

Passats uns dies dels primers contactes oberts sobre l’Acte de Sobirania, creiem que cal anar aprofundint en diversos aspectes per tal d’aclarir dubtes i assegurar la comprensió per part de tothom d’allò que pretenem. És lògic que tal com anem avançant, apareguin temes que cal anar fixant per poder seguir amb pas ferm.
 
Malgrat la claredat del nostre primer, i fins ara únic, document públic (Compromís per la Sobirania), diversos opinadors i persones de l’entorn polític situen la nostra acció al voltant del discurs que responsabilitza 12 jutges de la manca de sobirania del poble català. Davant d’això, cal deixar molt clar que nosaltres no anem per aquest camí:
  • Pensem que si el Tribunal Constitucional pot escapçar l’estatut, és símptoma inequívoc que l’estatut no és una eina vàlida per al nostre autogovern.
  • Tot i això, estem d’acord que el Tribunal Constitucional no té cap legitimitat i respectem la decisió del nostre Parlament del dia 30 de setembre de 2005.
  • Però ha quedat clar després de 3 dissortats anys que pràcticament cap dels actors polítics d’aquesta obra no han cregut mai en la seva viabilitat —esmenes d’en Montilla, pactes d’en Mas, dubtes d’en Carod i autobusos d’en Saura.
  • I també queda claríssim que l’estat espanyol no permetrà cap llei que no quedi supeditada a la seva constitució.
Respectem la bona fe d’una gent que va creure que l’encaix o el pacte entre iguals seria possible, però a dia d’avui entendre-ho així ho considerem, com a mínim, una ingenuïtat.
 
És per això que estem convençuts que la sentència del Tribunal Constitucional tancarà un procés de negociació de cinc anys que demostra l’absoluta necessitat de reconduir un projecte de construcció nacional que ens permeti decidir lliurement sobre el present i el futur del nostre país.
Remarquem unes idees:
  • Si som un país i una nació, siguem-ho amb normalitat i com qualsevol altre: amb capacitat per decidir i executar les nostres decisions.
  • Qualsevol estatut no fa més que ubicar-nos dins d’una xarxa de regions espanyoles —anomenades comunitats autònomes— que ens supedita a les decisions, no només del govern espanyol, sinó a les de tot el conjunt de les “comunitats”, o sigui, pitjor que mai.
  • Deixar clar també la radicalitat i normalitat democràtica que representa el demanar responsabilitats al conjunt de la nostra classe política sobre el que considerem el fracàs i l’engany del procés estatutari. On és el paper central de la Nació Catalana? La bilateralitat? L’autofinançament? La sobirania fiscal? La nostra representació a Europa?… Promeses rebudes i pràcticament totes elles fracassades. Cal que el poble sigui més que un vot cada quatre anys i un consumidor panxacontenta.
  • L’Acte de Sobirania pretén visualitzar el final d’una etapa tan fosca com improductiva, i la necessitat —i el més important, la clara possibilitat— d’un nou procés que ens porti a la plena sobirania.
Un apunt molt important: alguns partits, els seus entorns i els seus mantinguts, pretenen fer-nos creure que 12 jutges seran els principals responsables del fracàs estatutari, traient-se així de sobre qualsevol responsabilitat i amagant-se dins d’una pre-anunciada manifestació que pretéacusar a l’amo de ser l’amo. El tema, que no per còmic deixa de ser penós, promet un debat apassionant. Us en continuarem parlant en breu.
 
Per acabar, demanar-vos que ens feu arribar els dubtes i esculls que us pot generar l’extensió d’aquesta acció. Això ens ajudarà a argumentar amb més precisió la nostra proposta. Les properes setmanes la vostra co?laboració per a diferents tasques (informàtiques, de comunicació, telefòniques, de transport i muntatge, distribució de materials…) serà imprescindible. Us agrairem propostes al respecte.

Punt i final d’un trajecte de 300 anys
Un país lliure, un país millor



Grup Acte de Sobirania

grupactedesobirania@cmail.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!