Endavant

El 2007, els i les catalanes, viurem el tercer centenari d?ocupació espanyola sobre els Països Catalans. Aquest fet, de gran importància històrica, no pot seguir passant desapercebut. Gran part de la societat catalana, desconeix episodis transcendentals de la pròpia història i, per tant, de la realitat d?opressió nacional i social, que ha patit i continua patint el nostre país.


Malgrat l?evident significació històrica de l?any 2007 (per l?efemèride de la Batalla d?Almansa el 1707), l?ocupació del nostre país va ser llarga, com a conseqüència de la resistència popular, i no conclogué fins el 1715 amb la caiguda de Mallorca.
Conseqüentment, la denúncia i la recordatori d?aquests fets no ha de finalitzar pas enguany. Aquesta campanya, per tant, ha d?allargar-se fins el 2015 i estendre?s arreu de la geografia dels Països Catalans. Tampoc no podem oblidar que una part del país, la Catalunya Nord, ja fa més de 300 anys que resta ocupada, però aquest cop és un altre botxí qui intenta aplicar l?aniquilació del nostre poble, l?estat francès.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *